Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebouwenregister/Adressenregister Release 2023.04.18 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebouwenregister/Adressenregister Release 2023.04.18 (productie)

Release-update
17 april 2023

Op 18 april 2023 wordt versie 2023.04.18 van het Gebouwen- en Adressenregister beschikbaar. Volgende zaken zijn toegevoegd, aangepast of geoptimaliseerd:

Testbestand wordt downloadbestand

  • Er werd een naamswijziging doorgevoerd voor het testbestand. Vanaf nu is dit het downloadbestand van het gebouwen- en adressenregister.
  • De files van adreskoppelingen werden ook gewijzigd van naam. Zo weet u als afnemer duidelijk in welke file welke adreskoppelingen zitten.
    • De file ‘Adreskoppelingen.dbf’ wijzigt naar de naam ‘AdresGebouweenheidKoppelingen.dbf’.
    • De file ‘Adreskoppelingen_1.dbf’ wijzigt naar de naam ‘AdresPerceelKoppelingen.dbf’.

Advies bij gebruik

  • De read endpoints zijn anoniem raadpleegbaar echter is er een beperking aanwezig op het aantal verzoeken dat u tegelijkertijd kan versturen naar deze endpoints. Wanneer u een API key meegeeft dan zal u meer requests kunnen versturen. Voor de feed endpoints is het verplicht om een API key mee te geven. Als u dit namelijk niet doet dan krijgt u een errormelding 401 als response terug. Om dus optimaal gebruik te maken van de endpoints vraagt u best een API key aan. Dit kan door uw gegevens in volgende link achter te laten: Vraag hier uw API key aan.(opent in nieuw venster)