Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebouwenregister/Adressenregister Release 2024.01.18 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebouwenregister/Adressenregister Release 2024.01.18 (productie)

Productupdate
18 januari 2024

Op 18 januari 2024 wordt versie 2024.01.18 van het Gebouwen- en Adressenregister beschikbaar. Volgende zaken zijn toegevoegd, aangepast of geoptimaliseerd:

Adresmatch – Verbetering fuzzy matching

  • Er werden een aantal fuzzy matching verbeteringen doorgevoerd in de URL van adresmatch.
    • Geeft u ‘Onze-Lieve’ mee in de URL dan wordt er ook gematcht op O.L.
    • Geeft u ‘Heilig’ of ‘Heilige’ mee in de URL dan wordt er ook gematcht op H.
    • Geeft u ‘K’ mee in de URL dan wordt er ook gematcht op Koning.

Read endpoints lijsten – Beperking offset op 1.000.000

  • Het is niet meer mogelijk om op de read endpoints lijsten van het gebouwen- en adressenregister een offset mee te geven die groter is dan 1.000.000. Geeft u toch een offset > mee dan 1.000.000 dan zal u een errormelding krijgen.

Geopunt verbeteringen – Adressenregister lagen

  • De lagen Adressenregister: adres (in gebruik), (voorgesteld), (afgekeurd) en (gehistoreerd) hebben in de identify een leesbaar en betekenisvoller attribuut gekregen om verschillende adressen van elkaar te onderscheiden.

Advies bij gebruik

  • De read endpoints zijn anoniem raadpleegbaar echter is er een beperking aanwezig op het aantal verzoeken dat u tegelijkertijd kan versturen naar deze endpoints. Wanneer u een API key meegeeft dan zal u meer requests kunnen versturen. Voor de feed endpoints is het verplicht om een API key mee te geven. Als u dit namelijk niet doet dan krijgt u een errormelding 401 als response terug. Om dus optimaal gebruik te maken van de endpoints vraagt u best een API key aan. Dit kan door uw gegevens in volgende link achter te laten: Vraag hier uw API key aan.(opent in nieuw venster)

Technische componenten

Bekijk hier de code aanpassingen voor elk onderdeel(opent in nieuw venster).