Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebouwenregister/Adressenregister Release 2024.02.05 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebouwenregister/Adressenregister Release 2024.02.05 (productie)

Productupdate
2 februari 2024

Op 5 februari 2024 wordt versie 2024.02.05 van het Gebouwen- en Adressenregister beschikbaar. Volgende zaken zijn toegevoegd, aangepast of geoptimaliseerd:

Belangrijke update

De v1 endpoints van het gebouwen- en adressenregister en WMS & WFS adressen (CRAB) worden stopgezet tegen eind maart 2024.

Lees er alles over op onze site(opent in nieuw venster).

Nieuwe functionaliteit

Wanneer u het detail van een busnummer opvraagt bij detail adres (v2) dan is het veld huisnummerObject toegevoegd. Zo weet u aan welk huisnummer dit busnummer gekoppeld is. Meer informatie vindt u in de documentatie(opent in nieuw venster).

Advies bij gebruik

De read endpoints zijn anoniem raadpleegbaar echter is er een beperking aanwezig op het aantal verzoeken dat u tegelijkertijd kan versturen naar deze endpoints. Wanneer u een API key meegeeft dan zal u meer requests kunnen versturen. Voor de feed endpoints is het verplicht om een API key mee te geven. Als u dit namelijk niet doet dan krijgt u een errormelding 401 als response terug. Om dus optimaal gebruik te maken van de endpoints vraagt u best een API key aan. Dit kan door uw gegevens in volgende link achter te laten: Vraag hier uw API key aan.(opent in nieuw venster)