Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebouwenregister/Adressenregister Release 2024.04.03 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebouwenregister/Adressenregister Release 2024.04.03 (productie)

Nieuwsbericht
16 april 2024

Op 3 april 2024 wordt versie 2024.04.03 van het Gebouwen- en Adressenregister beschikbaar. Volgende zaken zijn toegevoegd, aangepast of geoptimaliseerd:

Nieuwe functionaliteit

Straatnaam hernoemen

  • Met deze functionaliteit is het mogelijk om een straat te hernoemen waarbij alle onderliggende adressen de nieuwe straatnaam krijgen. Dit wordt gezien als een administratieve wijziging en heeft als gevolg dat nieuwe adressen ontstaan in het Adressenregister.
  • Om hiervan gebruik te maken, zal de beheerder eerst een nieuwe straatnaam moeten aanmaken.
  • De oude straatnaam zal moeten opgeheven worden via de beheersactie straatnaam opheffen.
  • Voor deze actie is er een nieuwe event geïntroduceerd: ## StreetNameWasRenamed
  • Events voor Adressen zijn dezelfde als bij heradresseren: AddressWasRetiredBecauseOfReaddress, AddressWasRejectedBecauseOfReaddress, AddressHouseNumberWasReaddressed en AddressWasProposedBecauseOfReaddress

Advies bij gebruik

De read endpoints zijn anoniem raadpleegbaar echter is er een beperking aanwezig op het aantal verzoeken dat u tegelijkertijd kan versturen naar deze endpoints. Wanneer u een API key meegeeft dan zal u meer requests kunnen versturen. Voor de feed endpoints is het verplicht om een API key mee te geven. Als u dit namelijk niet doet dan krijgt u een errormelding 401 als response terug. Om dus optimaal gebruik te maken van de endpoints vraagt u best een API key aan. Dit kan door uw gegevens in volgende link achter te laten:
Vraag hier uw API key aan.(opent in nieuw venster)