Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebruikersbeheer (IDM) – nieuwe functionaliteit voor lokale beheerders Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebruikersbeheer (IDM) – nieuwe functionaliteit voor lokale beheerders

Nieuwsbericht
14 juli 2023

Sinds deze maand hebben lokale beheerders van het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid de mogelijkheid om de toegang van een gebruiker in één stap te verwijderen.

Wat houdt de nieuwe functionaliteit precies in?

Sinds 1 juli 2023 kan u in het Gebruikersbeheer van de Vlaamse Overheid (IDM) op een zéér eenvoudige manier een gebruiker verwijderen van uw organisatie. U bent niet langer verplicht om elk gebruikersrecht individueel te verwijderen en doet dit nu in één beweging!

Door te klikken op de nieuwe knop ‘Verwijder werkrelatie en gebruikersrechten’ worden alle toegekende gebruikersrechten en de werkrelatie met uw organisatie verwijderd. Dit scheelt u als lokale beheerder het nodige werk wanneer een medewerker de organisatie verlaat.

Contacteer ons

Raadpleeg de werking van het Gebruikersbeheer op onze informatiepagina’s (opent in nieuw venster)of contacteer de 1700 (opent in nieuw venster)bij vragen.

Heb je feedback over de communicatie? Contacteer ons via veiligheidsbouwstenen@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).