Gedaan met laden. U bevindt zich op: GRB-skeletbestekken 3.0.0 en toegangsbeheer Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

GRB-skeletbestekken 3.0.0 en toegangsbeheer

Nieuwsbericht
7 mei 2024

In de eerste maanden van 2024 werden 2 belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het as-built proces: het toegangsbeheer werd overgeschakeld naar ACM/IDM en de nieuwe skeletspecificaties 3.0.0 zijn beschikbaar sinds januari. Opgelet: Vanaf 1 juni 2024 zullen plannen enkel nog via deze specificaties geleverd kunnen worden.

In dit nieuwsbericht zetten we alles nog eens op een rijtje.

Toegangsbeheer ACM/IDM

We merken dat bij de meeste gebruikers de omschakeling naar het ACM/IDM toegangsbeheer vlot verlopen is. Mocht u toch nog problemen ondervinden om aan te melden, dan vindt u meer informatie op de pagina Aanmelden GRB-platform datavalidatie.

Voor vragen in verband met het toegangsbeheer kan u ook contact opnemen met de Vlaamse Infolijn op het gratis nummer 1700.

Skeletspecificaties Basis 3.0.0

Vanaf 1 juni 2024 zal het enkel nog mogelijk zijn om as-built plannen te leveren volgens de skeletspecificaties Basis 3.0.0(PDF bestand opent in nieuw venster). Deze specificaties zijn afgestemd op:

  • het productmodel 7.0 van de Basiskaart Vlaanderen (GRB) waarin de integratie met het wegenregister werd gerealiseerd.
  • het legendehandboek van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De specificatie 3.0.0 voorziet in de lagen wegsegment2 en wegknoop, wat de integratie van de meting in GRB CAD vereenvoudigt. Het aantal leveringen volgens deze nieuwe specificatie zit in stijgende lijn. In maart werd reeds 56% van de leveringen volgens deze nieuwe specificaties geleverd. In de eerste helft van april was dit al toegenomen tot 70%.

Voor technische vragen in verband met deze specificaties kan u ons bereiken via asbuilt@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).