Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn Bibliotheek in Mijn Burgerprofiel-app Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Mijn Bibliotheek in Mijn Burgerprofiel-app

Nieuwsbericht
21 november 2023

Goed nieuws: er is weer een extra reden om de Mijn Burgerprofiel-app of de lokale variant van de gemeente op zak te houden: voortaan krijgt elke bibliotheekgebruiker er ook toegang tot Mijn Bibliotheek. Daarin vindt u het overzicht van de uitleengegevens en digitale diensten, zoals e-boeken of krantenarchief, van uw favoriete bib. 

De diensten van Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek verzamelt alle diensten waarvoor u als lid van een of meerdere bibliotheken kunt aanmelden bij de bib van uw voorkeur. Na registratie voor een Mijn Bibliotheek-profiel, reserveert en verlengt u online, maakt u leeslijstjes, ontvangt u berichten van de bib en wisselt u vlot tussen de lidmaatschappen gekoppeld aan het Mijn Bibliotheek-profiel. Verder krijgt u niet alleen toegang tot de eigen ontleningen, maar ook die van uw gezin. En u bladert ook vlot door de betalende digitale collecties. Dankzij de integratie met de Mijn Burgerprofiel-app, reist deze toepassing voortaan overal mee. Met alle voordelen van dien.

Cultuurconnect verbindt

Deze extra mobiele troef is er vandaag dankzij de samenwerking tussen Mijn Burgerprofiel en Cultuurconnect, de organisatie die digitale diensten voor bibliotheken ontwikkelt. Het profiel van de bib-bezoeker verandert en een bib-bezoek verloopt steeds vaker digitaal. De integratie met Mijn Burgerprofiel dus wordt ongetwijfeld een stimulans om de dienstverlening van Mijn Bibliotheek te (her)ontdekken. Mijn Burgerprofiel is immers hèt platform waar burgers en overheden samenkomen.

“De integratie van Mijn Bibliotheek in de Mijn Burgerprofiel-app is een toegevoegde waarde voor onze inwoners. Ze kunnen er uitleengegevens consulteren en digitale diensten raadplegen.”

Bibliotheekgebruikers kunnen de koppeling tussen Mijn Burgerprofiel en Mijn Bibliotheek heel eenvoudig activeren. In de app zijn er 3 toegangen:

  • Via de Mijn Bibliotheek-tegel op de homepagina van de app en klik vervolgens op Mijn Bibliotheek-profiel koppelen.
  • Via de Thema-pagina Cultuur, sport en vrije tijd naar Gekoppelde toepassingen en klik vervolgens op Mijn Bibliotheek-profiel koppelen.
  • Via de Profiel-pagina naar Gekoppelde toepassingen en klik vervolgens op Mijn Bibliotheek-profiel koppelen.

Nu nog even aanmelden op mijn.bibliotheek.be(opent in nieuw venster) en daar de koppeling leggen. U kunt dit doen voor alle lidmaatschappen van uw keuze.

Meer info?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Mijn Burgerprofiel.