Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn Burgerprofiel meest gebruikt om eBox te raadplegen Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Mijn Burgerprofiel meest gebruikt om eBox te raadplegen

Nieuwsbericht
24 januari 2023

Steeds meer mensen raadplegen eBox documenten via Mijn Burgerprofiel. Sinds november is Mijn Burgerprofiel zelfs de koploper. Nu de uitnodiging voor de autokeuring ook via de elektronische brievenbus verstuurd wordt, zullen de 1.162.000 Mijn Burgerprofiel-gebruikers die hun eBox al geactiveerd hebben ze ook daar kunnen vinden.

Mijn Burgerprofiel springt over Doccle

Cijfers januari-december 2022

In november 2022 sprong Mijn Burgerprofiel voor het eerst over Doccle als kanaal om eBox berichten te raadplegen. Mijn Burgerprofiel lijkt daarmee ‘the point of no return’ te hebben bereikt. Vlamingen ontdekten het niet alleen, ze gebruiken het ook. In december hebben Vlamingen 3,7 miljoen keer aangemeld om ebox documenten te raadplegen. Ook steeds meer dienstverleningen van de Vlaamse en lokale overheden connecteren met Mijn Burgerprofiel.

Ook uitnodiging voor de autokeuring komt via e-box

Op 18 januari startte in Vlaanderen een pilootproject. Voertuigeigenaars krijgen – aanvullend op de groene kaart – een digitale melding dat ze hun voertuig moeten aanbieden voor de periodieke keuring. GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor de autokeuring en rijbewijsexaminering, en de keuringsondernemingen startte dit pilootproject. Er worden zo’n 3.000 digitale uitnodigingen per dag verstuurd. Vlamingen die hun eBox gekoppeld hebben aan Mijn Burgerprofiel, ontvangen die uitnodiging ook via dat kanaal.

Meer dan 178.000 downloads voor de app

In september 2022 werd de app van Mijn burgerprofiel gelanceerd. In januari van dit jaar overschreed de app de kaap van 178.000 downloads. Verwacht wordt dat de groei nog zal versnellen. Uit informatie van de Vlaamse overheid blijkt dat online toepassingen al voor meer dan de helft via de smartphone worden geraadpleegd. De app is een veilige manier om Mijn Burgerprofiel op de smartphone te gebruiken. Een 13-tal gemeenten lanceerden ondertussen ook een lokale app waarin het Vlaamse aanbod van Mijn Burgerprofiel geïntegreerd is. En er werken nog veel meer gemeenten aan zo’n app.

Meer informatie

Meer informatie over aansluiten op Mijn Burgerprofiel.

Lees meer over het proefproject van de autokeuring(opent in nieuw venster).

De cijfers over het gebruik van Mijn Burgerprofiel om e-Box berichten te lezen vindt u op deze pagina.(opent in nieuw venster)