Gedaan met laden. U bevindt zich op: Onbeschikbaarheid testbestand na gebouwen- en adressenregister Release 2022.12.14 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Onbeschikbaarheid testbestand na gebouwen- en adressenregister Release 2022.12.14 (productie)

Release-update
28 november 2022

Op 14/12/2022 wordt versie 2022.12.14 van het gebouwen- en adressenregister beschikbaar. Deze release zal echter een impact hebben op de beschikbaarheid van het testbestand.

In het detail van gebouweenheden wordt het veld ‘afwijkingVastgesteld’ toegevoegd. Dit veld geeft aan of de definitie van een gebouweenheid niet werd gevolgd en dus ‘afwijkend’ is. In eerste instantie zullen alle gebouweenheid objectid ’s de waarde false hebben. Met andere woorden alle gebouweenheid objectid ‘s volgen de definitie van een gebouweenheid.

Door deze toevoeging moet ook het testbestand een update krijgen. In het testbestand van gebouweenheden wordt er een extra kolom toegevoegd, namelijk ‘afwijking’. Hierdoor zal er na deze release enkele dagen geen nieuw testbestand gegenereerd worden omdat het testbestand opnieuw moet worden opgebouwd. Het laatste testbestand net voor de release blijft wel beschikbaar.

U kan op onze website de stand van zaken opvolgen(opent in nieuw venster). Van zodra het testbestand onbeschikbaar is, wordt er op deze pagina een melding geplaatst. Als het testbestand terug beschikbaar is, wordt dit ook via deze pagina gecommuniceerd.