Gedaan met laden. U bevindt zich op: POI-datasets terug beschikbaar Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

POI-datasets terug beschikbaar

Nieuwsbericht
2 april 2024

De POI-datasets zijn terug beschikbaar zoals voorheen.

De afgelopen maanden werd het POI-verwerkingssysteem grondig vernieuwd. Hierdoor was het gedurende bepaalde tijd niet mogelijk om de POI-datasets volgens de gewoonlijke frequentie te updaten. Sinds vandaag zullen de verschillende POI-datasets weer geüpdatet worden volgens de normale cyclus.

De verschillende datasets kan je, afhankelijk van de afspraken met de dataleverancier, bereiken via Metadata Vlaanderen, de downloadtoepassing, de Geografische webdiensten, Geopunt en Datavindplaats.

De POI-datasets die verspreid worden via de DataPublicatie dienstverlening:

BEKIJKEN

Je kan de gegevens bekijken via Geopunt-kaart(opent in nieuw venster) en zoeken op de gewenste POI.

WEBSERVICES

De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdienst, WFS Interessante Plaatsen (POI)(opent in nieuw venster) en de OGC API Features Interessante Plaatsen (POI)(opent in nieuw venster).

Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over het gebruik van de geografische webdiensten vind je op het gebruikersforum(opent in nieuw venster).

DOWNLOADEN

De data wordt via de downloadtoepassing(opent in nieuw venster) gratis met registratie ter beschikking gesteld.

De datasets zijn beschikbaar in drie bestandsformaten: CSV, GML en ESRI Shapefile.

GEBRUIKSVOORWAARDEN

De gegevens van de dataset kunnen, in overeenstemming met de regeling voor hergebruik van overheidsinformatie, hergebruikt worden tegen de voorwaarden van de Modellicentie voor gratis hergebruik. De opgenomen informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform de regeling voor toegang tot bestuursdocumenten. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

Het gebruik van de webdiensten is geregeld volgens het gebruiksrecht en privacyverklaring van de geografische webdiensten.