Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vervanging GeoSecure door ACM-IDM voor MAGDA Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Vervanging GeoSecure door ACM-IDM voor MAGDA

Nieuwsbericht
6 september 2023

GeoSecure was jarenlang de vertrouwde manier om met gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op applicaties van Digitaal Vlaanderen. De Vlaamse overheid koos eind vorig jaar voor een uniforme en veiligere aanpak: de 2-factor authenticatie van Toegangsbeheer Vlaanderen ACM-IDM. Tegen eind 2023 moeten ook alle API-clients in GeoSecure omgeschakeld zijn.

Inmiddels is de transitie van de API-clients voor de MAGDA REST-diensten in de testomgeving (T&I) en de productieomgeving (PRD) gestart.

Verloop van de migratie

  1. De bestaande API-clients in GeoSecure worden automatisch overgezet naar ACM.

  2. U kunt zelf de verdere omschakeling van uw toepassing naar ACM uitvoeren. Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor migratie GeoSecure naar ACM-IDM voor MAGDA(opent in nieuw venster). Tijdens de transitiefase blijven GeoSecure en ACM parallel naast elkaar werken.

  3. Instructies over het gebruik van het ACM Beheerportaal vindt u onder deze link naar het Beheerportaal(opent in nieuw venster).

Ons advies? Wij raden sterk aan om deze migratie af te ronden vóór 30/11/2023. De omschakeling vraagt enige tijd. Neem indien nodig contact op met de API-beheerder van uw organisatie. Wie de API-beheerder van uw organisatie is, kunt u navragen bij de lokale beheerder van uw organisatie in het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid.