Gebruiksvriendelijk en inspirerend

“De transitie naar Datavindplaats is een grote verbetering voor de gebruiker” legt product owner Nicolas Hoflack uit. “Datavindplaats is erg gebruiksvriendelijk en heel laagdrempelig. Het platform brengt data van verschillende portalen samen. Met behulp van filters vind je alles snel terug. Je vindt er ook inspirerende voorbeelden van applicaties waarin open data wordt gebruikt.”

Voor wie eerder data aanbood via VODAP, verandert er niets. Het bestaande open data-aanbod werd automatisch mee verhuisd naar Datavindplaats.

Uw aanbod op Datavindplaats

Datavindplaats laat de eindgebruikers toe datasets én services te zoeken en te vinden. In de toepassing Metadata Vlaanderen(opent in nieuw venster) kunt u uw datasets en API’s documenteren. U kunt dus zelf aan de slag om het aanbod op Datavindplaats te vergroten, of uw bestaande aanbod kwalitatief te verbeteren, bijvoorbeeld wanneer u in uw gegevens op Datavindplaats een foutje of een onvolledigheid opmerkt.

Opleiding “Metadata aanmaken en editeren”

Voor wie een opleiding ‘metadata aanmaken en editeren’ wil volgen, zal een infosessie worden georganiseerd. Op voorwaarde dat er voldoende interesse is. U leert er metadata aanmaken en editeren in de metadatacenters. Hebt u interesse, laat het ons weten. U krijgt dan later als eerste de kans om in te schrijven. Schrijf in op de interesselijst(opent in nieuw venster).