Gedaan met laden. U bevindt zich op: Bureau voor Digitale Veiligheid Onze oplossingen

Bureau voor Digitale Veiligheid

Digitaal Vlaanderen ontzorgt overheden op het vlak van digitale veiligheid. Entiteiten kunnen beschikken over ervaren informatieveiligheidsspecialisten voor advies, begeleiding en training, alsook voor het uitvoeren van risico-analyses en begeleiden van bewustwordingsprojecten. Het bureau voor Digitale Veiligheid biedt zowel information security officers (ISO) als data protection officers (DPO) as a service aan. 

Voor wie?

Alle Vlaamse overheden kunnen een beroep op het bureau voor Digitale Veiligheid.

Zowel gegevensbescherming als informatieveiligheid zijn uitdagingen binnen een organisatie. De zorg om de privacy van personen en de zorg over gegevens en informatiesystemen moeten voldoende hoog op de agenda van het management en de directie geraken. Tegelijkertijd worstelen entiteiten om ervaren profielen (DPO en ISO) te vinden, te houden en voldoende vertrouwd te maken met de specifieke uitdagingen van de overheidssector.

Het bureau voor Digitale Veiligheid biedt ‘DPO as a service’, ‘ISO as a service’ en een breed ondersteuningsteam aan voor alle soorten vragen. Bovendien kunnen we de DPO/ISO-profielen betere begeleiding, opleiding en coaching geven, zodat entiteiten kwalitatievere en meer ervaren profielen ter beschikking krijgt, die allen goed op te hoogte zijn van de strategie en ondersteunende instrumenten.

Overheden kunnen een voltijdse of deeltijdse DPO en/of ISO afnemen, er is ook een breder juridisch/technisch ondersteuningsteam beschikbaar en een toolbox met o.a. sjablonen en opleidingen.

Aanbod

Nieuws