Gedaan met laden. U bevindt zich op: DataPublicatie Onze oplossingen

DataPublicatie

DataPublicatie ontzorgt partners (beheersinstanties) bij de ontwikkeling en publicatie van duurzame en kwaliteitsvolle dataproducten.

De dienstverlening ‘DataPublicatie’ brengt digitale geografische informatie die beheerd wordt door overheidsinstanties (beheersinstanties) naar de gebruiker via de distributievormen (zoals downloadpakketten en services) en publicatiekanalen (zoals de catalogus, de downloadtoepassing, Geopunt, het Vlaams Open data portaal) van Digitaal Vlaanderen. De dienstverlening van DataPublicatie bouwt verder op de centrale informatievoorzieningen (metadata-zoekdienst, downloaddienst, geoportaal en Open data-portaal).

De dienstverlening omvat acties die de databeheerder adviseren, ondersteunen,… tot uitvoerend werk leveren voor partners. De dienstverlening bestaat in de eerste plaats uit productontwikkeling. Als de data gepubliceerd zijn, begint het tweede deel van de dienstverlening: onderhoud en het verwerken van de updates voor die producten.

Dankzij DataPublicatie is elke Vlaamse instantie in staat om aan haar wettelijke en Europese verplichtingen over het ontsluiten van gegevens te voldoen.

Meer informatie over de types dienstverlening en wat DataPublicatie voor u als databeheerder kan doen, leest u hier.

Aan de slag met DataPublicatie

Zoeken en bekijken

Downloaden

Gebruik de webdiensten

Meer informatie

Nieuws