Gedaan met laden. U bevindt zich op: Het Digitaal Hoogtemodel Earth Observation Data Science (EODaS)

Het Digitaal Hoogtemodel

Het Digitaal Hoogtemodel is de verzamelnaam voor alle gebiedsdekkende hoogtegegevens van Vlaanderen waarover Digitaal Vlaanderen beschikt. De diverse producten worden gebruikt voor onder meer overstromingsmodellering, 3D-stadsmodellen, geluidstudies en archeologisch onderzoek.

Momenteel zijn er twee versies beschikbaar van het Digitaal Hoogtemodel, namelijk het Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen I dat tussen 2001 en 2004 werd gerealiseerd, en het Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen II dat tussen 2013 en 2015 opgebouwd werd.

Deze hoogtegegevens worden in drie groepen onderverdeeld:

  • standaard producten: dit zijn de producten die voor een breed publiek bestemd zijn en kunnen gebruikt worden zonder gespecialiseerde kennis;
  • brondata: dit zijn de onbewerkte LiDAR puntenwolken waarvan alle standaard producten werden afgeleid. Deze puntenwolken zijn inzetbaar voor allerhande (ook professionele) toepassingen. Verschillende commerciële en open source software pakketten bieden al standaard ondersteuning voor LiDAR puntenwolken;
  • testdata: op basis van de testdata kan de gebruiker nagaan welke product(en) beantwoord(t/en) aan de vereisten van de toepassing(en) die hij of zij voor ogen heeft.

Hoogteprofielservice

De hoogteprofielservice, die gebruikt werd door Geopunt plugins, is gelet op interne serversmigraties sinds vorige week niet meer online.

Voorlopig kunnen we geen alternatief bieden. We excuseren voor het ongemak.