Amateur of expert? Geopunt zet u op weg

Geografische informatie speelt een zeer belangrijke rol in bijna alle ruimtelijke disciplines en werkvelden. Geopunt maakt het mogelijk om gegevens uit verschillende bronnen te combineren en inzicht te krijgen in de waarde, de eigenschappen en de bruikbaarheid van het terrein. Het geoportaal maakt een laagdrempelig gebruik van geografische informatie mogelijk voor zowel overheidsinstanties, organisaties en bedrijven als geïnteresseerden. U vindt er info over onder andere percelen, gebouwen, wegen, rivieren en allerlei interessante plaatsen zoals sportaccommodaties, scholen en zorginstellingen. Daarnaast bevat de website ook luchtfoto’s, historische gegevens, milieugegevens, het gewestplan, overstromingskaarten en wegbeschrijvingen.

Op Geopunt vindt u ook kant-en-klare kaarttoepassingen over een thema. Zo hoeft u niet meer zelf te zoeken naar beschikbare kaarten over een onderwerp.

Ook voor experts heeft Geopunt heel wat te bieden:

  • Info over INSPIRE, GDI-Vlaanderen en metadata
  • Toegang tot plug-ins
  • Voeg zelf uw geo-gerelateerde nieuwsbericht of agendapunt toe
  • Voeg uw eigen dataset, service of applicatie toe aan de catalogus
  • Toon uw eigen dataset op de Geopunt-kaart

Korte rondleiding op Geopunt.be

Inhoud is aan het laden

Aan de slag met Geopunt

Hoe komt mijn data op de Geopunt-kaart?

In het filmpje hieronder ziet u hoe Geopunt ontstaan is en wat de evolutie van de laatste jaren ons gebracht heeft. Er is ook extra aandacht voor de leveranciers van de data, en een korte beschrijving hoe u uw data op Geopunt kunt krijgen.

Inhoud is aan het laden

In de kijker: Tevreden gebruikers

“Geopunt is heel handig in gebruik”, klinkt het bij Ian Smaele, die blij is dat hij niet langer alles moet bijhouden in Excel.

Benieuwd naar hoe andere gebruikers Geopunt ervaren? Lees hier meer getuigenissen.

Ondersteuning