Gedaan met laden. U bevindt zich op: Geopunt Onze oplossingen

Geopunt

Het Geografisch portaal (Geopunt) is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. Het verzamelt alle informatie van de Vlaamse overheid op één kaart en vormt het uithangbord van het samenwerkingsverband voor geografische informatie in Vlaanderen (GDI-Vlaanderen).

Amateur of expert? Geopunt zet u op weg

Geografische informatie speelt een zeer belangrijke rol in bijna alle ruimtelijke disciplines en werkvelden. Geopunt maakt het mogelijk om gegevens uit verschillende bronnen te combineren en inzicht te krijgen in de waarde, de eigenschappen en de bruikbaarheid van het terrein. Het geoportaal maakt een laagdrempelig gebruik van geografische informatie mogelijk voor zowel overheidsinstanties, organisaties en bedrijven als geïnteresseerden. U vindt er info over onder andere percelen, gebouwen, wegen, rivieren en allerlei interessante plaatsen zoals sportaccommodaties, scholen en zorginstellingen. Daarnaast bevat de website ook luchtfoto’s, historische gegevens, milieugegevens, het gewestplan, overstromingskaarten en wegbeschrijvingen.

Op Geopunt vindt u ook kant-en-klare kaarttoepassingen over een thema. Zo hoeft u niet meer zelf te zoeken naar beschikbare kaarten over een onderwerp.

Ook voor experts heeft Geopunt heel wat te bieden:

  • Info over INSPIRE, GDI-Vlaanderen en metadata
  • Toegang tot plug-ins
  • Voeg zelf uw geo-gerelateerde nieuwsbericht of agendapunt toe
  • Voeg uw eigen dataset, service of applicatie toe aan de catalogus
  • Toon uw eigen dataset op de Geopunt-kaart

In de kijker: 10 jaar Geopunt!

10 jaar geleden, op 28 november 2013, werd Geopunt gelanceerd.

Vandaag is geo-informatie doorgedrongen in bijna alle denkbare toepassingen en niet meer weg te denken uit onze samenleving. Geopunt vervult hierin al 10 jaar lang een belangrijke rol. Niet in het minst omdat het open geodata inzichtelijk en herbruikbaar maakt. En dat vieren we graag samen met u op 16 januari 2024!

Ontdek hier alles over de viering van 10 jaar Geopunt.

Korte rondleiding op Geopunt.be

Inhoud is aan het laden

Meer informatie

Download

Deze flyer geeft een beknopt overzicht van enkele toepassingen in Geopunt voor zowel beginnende als meer ervaren gebruikers:

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van het vernieuwde Geopunt? Meldt u dan hier aan(opent in nieuw venster).