Wat houdt het dienstenpakket in?

Applicatiediensten vormen een cruciaal element in de ondersteuning van de klant in het bereiken van zijn bedrijfsdoelen. Via ICT-oplossingen, van diverse aard en omvang, bieden we de klant en de gebruikers functionaliteit en capaciteit die de bedrijfsopdracht helpt waar te maken. Applicaties worden ontwikkeld, opgezet, onderhouden en beheerd via een ruim scala aan flexibele en modulair inzetbare diensten, aangepast aan de noden van de klanten.

De applicatiedienstverleners zijn strategische partners van de Vlaamse overheid, binnen een ecosysteem met andere ICT-dienstverleners (incl. startups), gespecialiseerd in het maken, onderhouden en operationeel uitbaten van op software-gebaseerde oplossingen in functie van de bedrijfsvoering.

Naast het operationeel toepassingsbeheer is het doel van de Applicatiediensten het adequaat en marktconform invullen van nieuwe of gewijzigde klantbehoeften op vlak van conceptie en design, ontwikkeling en bouw, aanpassings- en evolutief onderhoud, uitrol, operationeel beheer, functioneel beheer van applicaties.

Dienstverleners

Het dienstenpakket wordt gegund aan drie dienstverleners die bij de start een aantal van bestaande bedrijfstoepassingen toegewezen krijgen o.b.v. de evaluatie van hun offertes. Initieel neemt elke Applicatiedienstverlener het operationeel beheer over van een aantal bestaande toepassingen, om deze beschikbaar en bruikbaar te houden volgens formele afspraken.

  1. DXC.Technology & Cegeka
    Het partnership DXC.technology en Cegeka is op de eerste plaats verantwoordelijk om de continuïteit en evolutie te garanderen van het huidige applicatielandschap. Binnen een datagedreven en digitaliserende overheid onwikkelen we nieuwe applicaties. DXC en Cegeka dekken een breed gamma aan technologie af.

  2. Atos
    Atos is een wereldleider in digitale transformatie met 105.000 medewerkers en een jaaromzet van meer dan 11 miljard euro. Als Europese nummer één op het gebied van cyberbeveiliging, cloud, de digitale werkplek en high-performance computing, biedt Atos op maat gemaakte end-to-end-oplossingen voor de publieke sector in 71 landen.

  3. Cronos Public Services
    De Cronos Groep is een ecosysteem van verschillende competence centers die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaalde technologie, oplossing of discipline. Met zijn 7000 medewerkers, waarvan 6000 Nederlandstalige consultants in Vlaanderen en Brussel, combineert De Cronos Groep een ongeëvenaard spectrum aan technologische diversiteit en expertise in zowel gevestigde als in nieuwe en opkomende technologieën.

Dienstverlening met betrekking tot mainframe-gebaseerde toepassingen is buiten scope. Dit is opgenomen in een afzonderlijk dienstenpakket.

Download hier het volledige Service Portfolio: