Hoe de global header aanbieden via uw website

Om als lokale overheid of Vlaamse overheidsdienst de global header beschikbaar te maken op uw website volgt u het stappenplan hieronder.

Aansluiten op Mijn Burgerprofiel kan in fases en is gratis bij Digitaal Vlaanderen. De global header op uw website kan de eerste fase zijn om uw dienstverlening te integreren met Mijn Burgerprofiel.

Twee mogelijkheden

Maak vooraf uw keuze tussen deze 2 opties:

Global header met eenvoudig toegangsbeheer

Gebruikers melden zich aan voor Mijn Burgerprofiel alleen en krijgen via uw site ook toegang tot alle functionaliteiten van Mijn Burgerprofiel.

Global header met gekoppeld toegangsbeheer (single sign-on)

Gebruikers melden zich aan voor Mijn Burgerprofiel, krijgen via uw site toegang tot alle functionaliteiten van Mijn Burgerprofiel  EN  tot uw eigen digitale dienstverlening zonder dat ze zich opnieuw moeten aanmelden (single sign-on).

Stappenplan koppeling met de global header

Tijdens elke stap kunt u rekenen op begeleiding door ons team experten. U werkt zelf samen met uw externe dienstenleverancier of uw eigen IT-dienst om de header te integreren op uw website.

 • Stap 2

  We plannen uw aansluiting in. Werkt u met een externe dienstenleverancier, dan maken we ook met hen de juiste afspraken.

 • Stap 3

  Team Mijn Burgerprofiel start met de uitvoering van de aansluiting en ontwikkelt de nodige code. Vragen mailt u rechtstreek naar Team Aansluitingen(opent in uw e-mail applicatie).

 • Stap 4

  Na de ontwikkeling wordt Mijn Burgerprofiel toegankelijk in een testomgeving. U voert zelf een aantal testen uit om zeker te zijn dat alles werkt zoals verwacht.

 • Stap 5

  Na de testfase zetten we de gekozen configuratie klaar in de productieomgeving. Ook hier is tijd voorzien voor validatie.

 • Stap 6

  Na de validatie van de productieomgeving wordt de Mijn Burgerprofiel-configuratie operationeel. De global header is toegankelijk via uw website. 

Huisstijl en gebruik van het logo van de Vlaamse overheid

Als Vlaamse entiteit maakt u een deel uit van het Vlaamse digitaal ecosysteem. Uw loket, website of toepassing biedt officiële dienstverlening van de Vlaamse overheid aan. Ontdek wat dit betekent.

  Meer weten?