Gedaan met laden. U bevindt zich op: Missie en visie Over ons

Missie en visie

Onze missie

Digitaal Vlaanderen is de digitale partner voor Vlaamse en lokale overheden. Wij realiseren digitale transformatieprojecten en begeleiden overheden bij elke stap van het proces.

We hebben eigen producten en platformen in huis, van loket en front office, ICT en beveiliging, tot data. Daarnaast bieden we oplossingen op maat aan. Samen vormen ze een totaalpakket waarmee we digitale transformatie in de praktijk brengen.

In de snel veranderende samenleving moeten overheden meer dan ooit wendbaar en weerbaar zijn. Steeds meer is er nood aan daadkracht, snelheid en oplossingen die verder gaan dan technologie. Voor die uitdagingen is Digitaal Vlaanderen de strategische partner. Samen werken wij vandaag aan de overheid van morgen.

Visie op de overheid van morgen

De wereld rondom ons verandert razendsnel, en digitalisering staat daarbij hoog op de agenda’s. Ook de overheid herdenkt volop haar rol. De vraag naar digitalisering maakt steeds meer plaats voor de nood aan digitale transformatie. De maatschappelijke uitdagingen vereisen een andere aanpak die de overheid meer wendbaar en weerbaar kan maken. De overheid moet sneller kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden en gebeurtenissen in de samenleving.

Digitale transformatie gaat over het herdenken van wat bestaat en het uitvinden van nieuwe modellen en platformen. Dat gaat over veel meer dan technologie. Hoe zorgen we voor een optimale gebruikersbeleving? Hoe kunnen we overheidsdienstverlening zo automatisch mogelijk laten verlopen? Hoe laten we de overheid meer datagedreven werken? Hoe kunnen we in een digitaal project “privacy by design” realiseren? Hoe betrekken we stakeholders, en hoe communiceren we over dit project? Hoe zorgen we ervoor dat we alle Vlamingen mee hebben? Om een digitale transformatie te doen slagen, heb je al deze disciplines nodig, in één gecoördineerde en geregiseerde totaalaanpak.

Daarom biedt Digitaal Vlaanderen een totaalpakket aan oplossingen aan en werken wij nauw samen met alle betrokken overheden en belanghebbenden. Door de mogelijkheden van technologie, de kracht van data, een uitgekiende zorg voor beveiliging en privacy, en een haarscherpe strategie te combineren maken we de overheid klaar voor de toekomst en voor haar nieuwe rol in de samenleving van morgen.