Inleiding

Bij het agentschap Digitaal Vlaanderen zijn we op zoek naar een Data Protection Officer (DPO) ter versterking van het Bureau voor Gegevensbescherming.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je deel uitmaakt van een echte gemeenschap van vakspecialisten en waarbij je bij verschillende organisaties tewerk kan worden gesteld?

Heb jij reeds ervaring als Data Protection Officer en ben je op zoek naar een uitdaging waar je kan meewerken aan een ruim gamma van projecten in jouw vakgebied? Dan ben jij misschien onze ideale kandidaat.

Waar kom je terecht?

Als Data Protection Officer kom je terecht bij het Bureau voor Gegevensbescherming dat vanuit Digitaal Vlaanderen de Vlaamse Overheid een centraal expertisecentrum aanbiedt m.b.t. de gegevensbeschermingswetgeving.

In deze gemeenschap van experten staan klankbordsessies, opleidingen en kennisdeling centraal en kan je ook de expertise vinden die eigen is aan de Vlaamse Overheid.

Jouw werkplek hangt af van je activiteit en van de afspraken met de organisatie waar je werkzaam bent. Soms spreek je af met andere Data Protection Officers in Gent of Brussel voor kennisdeling. Andere dagen ga je naar het kantoor van de klant waarvoor je werkt. Uiteraard is het ook mogelijk om sommige dagen vanuit thuis te werken.

Wat zal je moeten doen?

Als Data Protection Officer zal je naast de taken zoals beschreven in artikel 39 van de gegevensbeschermingswetgeving ook ingezet worden voor specifieke projecten waarbij je de bevoegde Data Protection Officer ondersteunt, o.m. door gegevensbeschermingseffectbeoordelingen, protocollen, verwerkersovereenkomsten of eventuele audits voor te bereiden..

Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor één of meerdere organisaties als het gaat over de AVG. Zowel interne collega’s als externe betrokkenen kunnen bij jou terecht.
Je zal ook samenwerken met verschillende collega’s zoals juristen, informatiebeheerders en IT-specialisten. Verder zal je ook een nauwe samenwerking opzetten met de toezichthoudende autoriteit.

Naar wie zijn wij op zoek?

Als Data Protection Officer heb je bij voorkeur aantoonbare ervaring en een gedegen kennis m.b.t. gegevensbescherming en een minimale basiskennis van informatieveiligheid.
Verschillende jaren ervaring is een pluspunt maar het is de kwaliteit van jouw kennis die van prioritair
belang is.

Als persoon ben je communicatief en luistervaardig. Deze eigenschappen stellen je in staat om de essentie van een boodschap te horen, om overtuigend te zijn en om opleiding te geven. Tevens kan je hierdoor proactief informeren en adviseren.
Een Data Protection Officer bij Digitaal Vlaanderen is iemand met een hands on mentaliteit die vlot kan samenwerken met diverse stakeholders, onder druk kan presteren en iemand die open staat op het vlak van kennisdeling en informatie vergaren. Een sterke ruggengraat is hierbij een belangrijke eigenschap.

In onze sterk gedigitaliseerde omgeving is het een meerwaarde indien je een grote interesse hebt in digitalisering en informatisering.
Behaalde certificaten m.bt. de gegevensbeschermingswetgeving zijn uiteraard een troef evenals goede IT-skills.

Werken via Vlaanderen connect.

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect., de ICT-strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid. Bij Vlaanderen connect. word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan Digitaal Vlaanderen. Je krijgt hierbij een contract van onbepaalde duur.
Werken voor Vlaanderen connect. betekent werken in een organisatie met boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten in het uitbouwen van een digitaal en slagkrachtig Vlaanderen.

Verder biedt werken voor Vlaanderen connect. tal van voordelen. Je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn.
Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect. bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Vlaanderen connect. biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

  • Een mobiliteitsbudget
  • Maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
  • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
  • Een groepsverzekering
  • Een opleidingsbudget
  • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect. is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar vlaanderenconnect@ascento.be (opent in uw e-mail applicatie) .