Gedaan met laden. U bevindt zich op: Medewerker Informatieveiligheid Vacatures Digitaal Vlaanderen

Medewerker Informatieveiligheid

Voor het Agentschap Digitaal Vlaanderen is Vlaanderen connect. op zoek naar een

Medewerker Informatieveiligheid/Information Security Officer
Senior/Medior

Contract onbepaalde duur

Brussel/Gent

Bij het Bureau voor Digitale Veiligheid binnen Digitaal Vlaanderen zijn wij op zoek naar gemotiveerde medewerkers die in een team van informatieveiligheidsspecialisten (Information Security Officer) onze klanten gaan ondersteunen bij het in dienst stellen en uitvoeren van het informatieveiligheidsbeleid.

Binnen de Vlaamse overheid is het informatieveiligheidsbeleid conform ISO27001/02 en de AVG uitgewerkt en vastgelegd in het zogenaamde Informatieclassificatieraamwerk (ICR).
Digitaal Vlaanderen biedt ondersteuning aan de entiteiten van de Vlaamse overheid voor de implementatie van het informatieveiligheidsbeleid en het ICR van de Vlaamse overheid.
Vanuit het Bureau voor Digitale Veiligheid gaan we dit aanvullen met de dienstverlening ‘Information Security Officer as a Service’ (ISOaaS).

Jouw werkplek hangt af van je activiteit en van de afspraken met de organisatie waar je werkzaam bent. Soms spreek je af met andere collega’s binnen het bureau in Gent of Brussel voor kennisdeling. Andere dagen ga je naar het kantoor van de klant waarvoor je werkt. Uiteraard is het ook mogelijk om sommige dagen vanuit thuis te werken.

Inleiding

Bij het agentschap Digitaal Vlaanderen zijn we op zoek naar een Information Security Officer (ISO) ter versterking van het Bureau voor Digitale Veiligheid. Het Bureau voor Digitale Veiligheid is onderdeel van de afdeling Portfolio Account Management en werkt nauw samen met het Team Informatieveiligheid van Digitaal Vlaanderen;

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging:

 • waarbij je als Information Security Officer wil meewerken aan de implementatie van het
  informatieveiligheidsbeleid binnen de Vlaamse overheid en aan het verhogen van de digitale
  weerbaarheid van de Vlaamse overheid, en
 • waarbij je als pionier direct betrokken bent bij de opbouw van een nieuwe dienstverlening vanuit het Bureau?

Dan ben jij misschien wel onze ideale kandidaat!!

Waar kom je terecht?

Digitalisering staat hoger dan ooit op de Vlaamse agenda. Digitaal Vlaanderen beantwoordt aan deze nood. We zien tegelijkertijd dat gegevensbescherming een heel belangrijk maar slechts één facet is van het borgen van gegevens van een overheid. Informatieveiligheid is vandaag een heel actueel onderwerp geworden. Ook al zijn de twee onderwerpen fundamenteel verschillend, gegevensbescherming en informatieveiligheid, ze dienen wel hetzelfde “grote doel”: informatie en gegevens beschermen voor zowel het individu als de organisatie. Privacy en security, twee belangrijke aandachtspunten die we hoger op de agenda willen zetten.

Na de opstart van het Bureau voor Gegevensbescherming in maart 2022 met onder meer ‘DPO as a Service’ (DPOaaS) zijn we recent gestart met ISO as a Service. Deze dienstverlening bieden wij aan naar alle Vlaamse entiteiten waarbij wij de klant ondersteunen met het uitvoeren van het informatieveiligheidsbeleid.

Veel van de Vlaamse entiteiten bevinden zich in Brussel, maar dit kan ook op ander locaties zijn. Digitaal Vlaanderen heeft kantoren in Brussel en Gent en thuiswerk hoort ook tot de mogelijkheid. Werken vanuit en met de ondersteuning van een team om de dienstverlening te optimaliseren en waar je nooit alleen komt te staan is van groot belang voor onze medewerkers.

Wat is jouw opdracht?

Met het Informatieclassificatieraamwerk van de Vlaamse overheid als leidraad ga je concreet aan de slag bij entiteiten van de Vlaamse overheid om deze te vertalen in een concreet informatieveiligheidsbeleid met bijhorende processen en procedures.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het vastleggen van bijkomende beveiligingsmaatregelen afgestemd op de specifieke context en noden van de organisatie.
 • Het identificeren van de informatieassets en de ‘kroonjuwelen’ van de organisatie.
 • Het adviseren en opvolgen of beveiligingsmaatregelen correct worden geïmplementeerd.
 • Het begeleiden van het proces voor het behandelen en beoordelen van risico’s op het gebied van informatieveiligheid.
 • Het begeleiden van periodieke audits en conformiteitstoetsingen.
 • Het opleiden van medewerkers over informatiebeveiliging en het bevorderen van bewustzijn binnen de organisatie.

Als Senior verwachten wij ook van je dat je een ‘buddy-rol’ aanneemt voor de junior medewerkers binnen het bureau die jou in je taken gaan of kunnen ondersteunen binnen de entiteit waarbij jij de dienstverlening uitvoert.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij verwachten minimaal een bachelordiploma in een relevant vakgebied. Maar ook aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, in een vergelijkbare functie. Indien je al ervaring binnen de Vlaamse overheid hebt, dan is dit zeker een voordeel.

Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving maar ook van richtlijnen vanuit de EU.
Kennis van industriestandaarden zoals ISO27xxxx/NIST en certificering is een must.

Naast kennis en ervaring is ook samenwerken een vereiste competentie. Je staat er immers niet alleen voor binnen het Bureau voor Digitale Veiligheid.
Je beschikt tevens over uitstekende communicatieve vaardigheden. Ook het vermogen om complexe informatie op een begrijpelijke manier over te brengen, is voor ons van belang.

Werken via Vlaanderen connect.

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect., de ICT-strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid. Bij Vlaanderen connect. word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan Digitaal Vlaanderen. Hierbij ontvang je een contract van onbepaalde duur.

Werken voor Vlaanderen connect. betekent werken in een organisatie met boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten in het uitbouwen van een digitaal en slagkrachtig Vlaanderen.

Verder biedt werken voor Vlaanderen connect. tal van voordelen. Je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn.
Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers.
Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect. bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Vlaanderen connect. biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • Een aantrekkelijke bruto verloning
 • Een bonussysteem op basis van vast te leggen doelstellingen
 • Een mobiliteitsbudget
 • Maaltijdcheques van 8 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • Een forfaitaire onkostenvergoeding
 • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • Een groepsverzekering
 • Een arbeidsongevallenverzekering
 • Een opleidingsbudget
 • Een laptop
 • Een smartphone met abonnementsformule
 • Thuiswerkmiddelen en mogelijkheden tot thuiswerk
 • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect. is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van
38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12).
Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar selectiesvlaanderenconnect@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).