Gedaan met laden. U bevindt zich op: Naar een duurzaam ruimtegebruik - een kadertekst voor het onderwijs Leerplichtonderwijs

Naar een duurzaam ruimtegebruik - een kadertekst voor het onderwijs

Werken, ontspannen, verplaatsen, winkelen, wonen … alles wat we doen, doen we wel ergens. En op sommige plaatsen laten we best de natuur haar gang gaan. Dit alles moet kunnen op de 13 625 km2 die Vlaanderen groot is.

Hoe benutten we deze oppervlakte om in al onze behoeften en activiteiten te voorzien, vandaag en in de toekomst? De strategische visie van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) bundelt inzichten en principes en zet krijtlijnen uit die de basis leggen voor duurzaam ruimtelijk beleid.

De tekst “Naar een duurzaam ruimtegebruik – een kadertekst voor het onderwijs” vertaalt deze krijtlijnen naar het onderwijsveld. De tekst biedt uitgeverijen, educatieve centra, onderwijsverstrekkers, leerkrachten, … een toegankelijke synthese op basis waarvan educatieve materialen gemaakt kunnen worden. Je vindt er ook suggesties voor verdieping via linken in de tekst en een lijst met referentiewerken.

De tekst is een ideale inspiratiebron voor iedereen die jongeren inzicht in duurzaam ruimtegebruik bij wil brengen. Nog mooier wordt het als zij – en iedereen - ook naar dat inzicht gaan handelen. 

cover van kadertekst over duurzaam ruimtegebruik met foto van een kind in hoog gras

De illustraties uit de publicatie

Wil je de illustraties bij de kadertekst gebruiken? Dat kan. De illustraties zijn vrij te gebruiken, mits vermelding van ‘bron: Departement Omgeving’.

Foto’s vind je onder andere terug op volgende webpagina’s: