Gedaan met laden. U bevindt zich op: Performance-Informed Budgeting in Europe: Recipes for Success in Flanders Agenda Financiën en Begroting

Performance-Informed Budgeting in Europe: Recipes for Success in Flanders

Andere
Afgelopen

Na de crisissen van de afgelopen jaren moeten de Europese overheden inspanningen leveren om hun overheidsfinanciën terug op orde te krijgen. In die context herwint prestatiegeïnformeerd begroten aan belang. Zetten overheden hun middelen op de meest efficiënte en effectieve manier in? Zijn de uitgaven afgestemd op de prioriteiten? Hoe kan de toewijzing van middelen worden verbeterd om ervoor te zorgen dat de beleidsdoelstellingen worden bereikt?

Datum
4 maart 2024
Tijdstip
14:00 tot 17:00
Locatie

Paleis der Academiën
Hertogstraat 1, Brussel

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
19 februari 2024
Dit evenement is afgelopen.

Omschrijving

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Tijdens het eerste deel van de conferentie stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) haar evaluatie van het Vlaamse traject richting een prestatiegeïnformeerde begroting voor. Ze doet hierbij aanbevelingen voor de toekomst. In een hierop volgend panelgesprek reflecteren experten van de Europese Commissie, het Belgische Rekenhof en uit de academische wereld elk vanuit hun eigen invalshoek op de resultaten en aanbevelingen.

In deel twee komen beleidsexperten uit Estland, Denemarken, Spanje en Frankrijk hun best practices en lessons learned delen op het vlak van prestatiegeïnformeerd begroten.

Na afloop van het tweede deel is er een netwerkmoment en walkingdinner tot 19.00u

Conferentie “Performance-Informed Budgeting in Europe: Recipes for Success in Flanders” op maandag 4 maart 2024 in het Paleis der Academiën te Brussel. Deze conferentie wordt georganiseerd in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU.

Schrijf je in voor deze conferentie

Deelnemen is gratis, registeren is verplicht. Elke deelnemer dient zich apart in te schrijven.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Paleis der Academiën

Hertogstraat 1

1000 Brussel

Routeplanneropent in nieuw venster
Evenement georganiseerd door Departement Financiën en Begroting
Financiën