Gedaan met laden. U bevindt zich op: Een bijzondere, inzichtelijke en inspirerende conferentie over prestatiegeïnformeerd begroten Financiën en Begroting

Een bijzondere, inzichtelijke en inspirerende conferentie over prestatiegeïnformeerd begroten

Nieuwsbericht
8 maart 2024

Op maandag 4 maart vond in het Paleis der Academiën de conferentie “Performance-Informed Budgeting in Europe: Recipes for Success in Flanders” plaats. Deze conferentie werd georganiseerd in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU. Een bijzondere, inzichtelijke en inspirerende namiddag waar tal van spraakmakende experten uit het binnen- en buitenland hun inzichten kwamen delen.

Beste leerling van de klas

De afgelopen maanden nam de OESO het Vlaamse traject naar een prestatiegeïnformeerde begroting onder de loep.

Tijdens de conferentie presenteerde Alfrun Tryggvadottir (OESO) de resultaten van deze studie. Daaruit blijkt dat Vlaanderen bij “de beste leerlingen van de klas” behoort. Maar… wat goed is, kan altijd beter. Dus, gaf ze ook aanbevelingen voor de toekomst.

Daarna reflecteerden experten Debby Vos van het Rekenhof, Elva Bova van de Europese Commissie en Wouter Van Dooren van de Universiteit Antwerpen over die resultaten en aanbevelingen.

Over de grenzen heen

In het tweede deel van de conferentie keken we over de grenzen heen en kregen waardevolle inzichten uit Estland, Spanje, Denemarken en Frankrijk. Tot slot deelde Koen Algoed (secretaris-generaal Departement Financiën en Begroting) zijn key takeaways en nodigde iedereen uit op het afsluitende netwerkmoment met walkingdinner.

Opname van de conferentie

Inhoud is aan het laden

Fotoreeks