Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gouden Sprinkhaan Filmpjes

Gouden Sprinkhaan

Ideeënwedstrijd over innovatieve manieren om meer van de natuur te genieten

Inhoud is aan het laden

Snoezelbossen, natuuroases en kleine wildernissen. Het zijn maar een paar ideeën die uit de Gouden Sprinkhaan-wedstrijd van het Agentschap voor Natuur en Bos komen. Het agentschap roept al zijn medewerkers via die wedstrijd op om na te denken over de vraag: hoe laten we Vlamingen meer genieten van onze natuur?

Het Agentschap voor Natuur en Bos gebruikte het innovatiekompas om de ideeën te beoordelen. En collega’s binnen het agentschap hielpen om de beste ideeën nog beter te maken. De leidraad daarbij was het path to yes-principe: mensen zoeken actief mee naar oplossingen om obstakels bij innovatieprojecten uit de weg te ruimen.

Zo helpt de Gouden Sprinkhaan-ideeënwedstrijd om innovatie te verweven in de cultuur van het Agentschap voor Natuur en Bos. In de video zie je een winnend project: de natuuroases. Dat zijn stukjes stille natuur waar je je hoofd even helemaal kunt leegmaken, zoals het bos van Eversam.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van INO, abonneer je dan op de INO-nieuwsbrief.

De Vlaamse overheid respecteert de persoonlijke levenssfeer van de gebruikers. Je persoonlijke gegevens die je ons hier meedeelt worden vertrouwelijk behandeld en worden enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Je gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en niet voor andere doeleinden gebruikt. Lees meer in onze privacyverklaring.