De Vlaamse overheid kan geen beroep doen op de gegevens van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid om te bepalen of u als grensarbeider in aanmerking komt voor de jobbonus. Daarom moet u de jobbonus zelf aanvragen via het digitale WSE-loket. Een aanvraag indienen kan vanaf 1 december 2022.

Om uw jobbonus te kunnen aanvragen in het WSE-loket, hebt u een aantal documenten nodig:

Laat eerst het attest buitenlandse tewerkstelling invullen en ondertekenen door uw werkgever(s) voor u aan de aanvraag begint. U hebt deze gegevens nodig om de aanvraag te kunnen indienen.

Begin 2023 vindt u op deze webpagina meer info over de aanvraagprocedure, aan de hand van een stappenplan en een instructievideo. Deze ondersteunende middelen kunnen u helpen om een aanvraag in te dienen, maar u hoeft dit materiaal niet af te wachten als u graag nu al begint met uw aanvraag.

Hebt u vragen over de jobbonus voor grensarbeiders? Dan kan u binnen België bellen naar het gratis informatienummer 0800-61106 (op weekdagen tussen 9 en 19 uur). Buiten België kan u terecht bij het betalend informatienummer 02 553 17 00.