Impact van Corona op uw aanvraag tot kwaliteitsregistratie

 • Impact op de verwerkingstermijn van uw aanvraag:
  De medewerkers van Departement WSE blijven voltijds van thuis verder werken. De verwerkingstermijn van uw aanvraag blijft maximum 40 kalenderdagen, maar zoals steeds streven de medewerkers naar sneller. De huidige crisis heeft dus geen impact op de verwerkingstermijn van uw aanvraag.
 • Impact op de overgangsmaatregelen:
  De overgangsmaatregelen gelden tot 2 september 2021. Deze timing wijzigt op dit moment niet. Het beleidsdomein Werk en Sociale Economie volgt dit wel verder op.
 • Impact op de lijst met kwaliteitssystemen van een ander beleidsdomein:
  Eén manier om aan te tonen dat uw organisatie voldoet aan het kwaliteits- en registratiemodel, is via een kwaliteitssysteem van een ander beleidsdomein. Hiervoor screenen we de kwaliteitsvoorwaarden van de andere beleidsdomeinen. Ook met het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin zijn hiervoor gesprekken. Deze gesprekken zijn momenteel opgeschort.

Voor bijkomende vragen vindt u de contactgegevens onderaan deze pagina.

Meld u aan in het WSE-loket

Een kwaliteitsregistratie aanvragen doet u via het WSE loket.

Iedere bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) geregistreerde entiteit kan dat loket gebruiken. De persoon die namens uw entiteit de rol “DWSE Organisatie verantwoordelijke” met de context "Kwaliteitsdatabank" heeft kan meteen starten met de aanvraag ((opent in nieuw venster))?

Heeft nog niemand die rechten, of wilt u iemand anders aanstellen, dan moet u vooraf deze procedure, of een gedeelte ervan, doorlopen. Pas nadien kan die persoon een kwaliteitsregistratie aanvragen via het WSE loket.

Aanvraag van de kwaliteitsregistratie

 • Stap 1

  Vraag de kwaliteitsregistratie online aan

  1. Selecteer de knop ‘Aanvragen’ in het blokje ‘Registratie kwaliteitsvoorwaarden’. Is de knop niet zichtbaar, volg dan de stappen beschreven in het hoofdstuk ‘Meld u aan in het WSE-loket’.
  2. Duid aan hoeveel werknemers uw organisatie telt. Geef aan op welke manier uw organisatie aan de kwaliteitsvoorwaarden voldoet.
  3. Laad hierbij de gevraagde bijlages op. Ook de missie en de visie van uw organisatie worden standaard opgevraagd.
  4. Vul uw contactgegevens in.
  5. Controleer alle gegevens op de overzichtspagina en lees de algemene voorwaarden na. Deze vindt u op de website.
  6. Dien de aanvraag in. U krijgt onmiddellijk een bevestigingsmail. Bij de e-mail vindt u ook een overzicht van uw dossier.

  Opgelet: u kunt het dossier tussentijds niet bewaren. Werkt u de aanvraag niet in één keer af, dan begint u daarna opnieuw.

 • Stap 2

  Beslissing

  Het DWSE controleert of de aanvraag voldoet aan alle voorwaarden. U ontvangt bericht binnen een termijn van 40 kalenderdagen.