Gedaan met laden. U bevindt zich op: Registratieaanvraag indienen via WSE–loket

Registratieaanvraag indienen via WSE–loket

U kunt een kwaliteitsregistratie enkel online aanvragen via het WSE-loket, het e-loket van het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE).

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen in Vlaanderen? Dan kunt u uw online aanvraag indienen vanuit de hoofdzetel van uw organisatie of vanuit 1 vestiging. Ook als die hoofdzetel buiten het Vlaamse Gewest ligt.

Meld u aan in het WSE-loket

Een kwaliteitsregistratie aanvragen doet u via het WSE loket. Ook het verlengen van uw kwaliteitsregistratie dient via het WSE-loket te gebeuren, gelieve hiervoor in het loket te klikken op “nieuwe aanvraag starten”.

Iedere bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) geregistreerde entiteit kan dat loket gebruiken. De persoon die namens uw entiteit de rol “DWSE Organisatie verantwoordelijke” met de context “Kwaliteitsdatabank” heeft kan meteen starten met de aanvraag(opent in nieuw venster)?

Heeft nog niemand die rechten, of wilt u iemand anders aanstellen, dan moet u vooraf deze procedure, of een gedeelte ervan, doorlopen. Pas nadien kan die persoon een kwaliteitsregistratie aanvragen via het WSE loket.

Aanvraag van de kwaliteitsregistratie

 • Stap 1

  Vraag de kwaliteitsregistratie online aan

  1. Selecteer de knop ‘Aanvragen’ in het blokje ‘Registratie kwaliteitsvoorwaarden’. Is de knop niet zichtbaar, volg dan de stappen beschreven in het hoofdstuk ‘Meld u aan in het WSE-loket’.
  2. Duid aan hoeveel werknemers uw organisatie telt. Geef aan op welke manier uw organisatie aan de kwaliteitsvoorwaarden voldoet.
  3. Laad hierbij de gevraagde bijlages op. Ook de missie en de visie van uw organisatie worden standaard opgevraagd.
  4. Vul uw contactgegevens in.
  5. Controleer alle gegevens op de overzichtspagina en lees de algemene voorwaarden na. Deze vindt u op de website.
  6. Dien de aanvraag in. U krijgt onmiddellijk een bevestigingsmail. Bij de e-mail vindt u ook een overzicht van uw dossier.

  Opgelet: u kunt het dossier tussentijds niet bewaren. Werkt u de aanvraag niet in één keer af, dan begint u daarna opnieuw.

 • Stap 2

  Beslissing

  Het DWSE controleert of de aanvraag voldoet aan alle voorwaarden. U ontvangt bericht binnen een termijn van 40 kalenderdagen.