Gedaan met laden. U bevindt zich op: Levenslang leren community Levenslang Leren

Levenslang leren community

In heel Vlaanderen dragen tal van actoren hun steentje bij om het levenslang leren te versterken. Ontdek op deze pagina welke actoren actief zijn rond het thema en hoe je zelf kan bijdragen tot een lerende samenleving.

Consulteer de werkveldanalyse levenslang leren

In heel Vlaanderen werken partners aan het versterken van het levenslang leren in Vlaanderen. Van De Panne tot Opgrimbie, van onderwijsinstellingen over vrije tijdsinitiatieven tot werkgevers- en werknemersorganisaties: allen kunnen ze een bijdrage leveren tot de realisatie van een leercultuur in Vlaanderen. Een studie (opent in nieuw venster)bracht het werkveld levenslang leren in kaart. Raadpleeg hieronder (en op het levenslang leren dashboard(opent in nieuw venster)) het resultaat.

Wil je jouw organisatie toevoegen of de gegevens ervan wijzigen? Bezorg dan de gegevens via dit formulier(opent in nieuw venster).

Word lid van de LinkedIn-groep

Word lid van de LinkedIn-groep(opent in nieuw venster), de grootste community van professionals die meewerken aan levenslang leren in Vlaanderen. In groep kan je elkaar inspireren met goede praktijken, uitwisselen over topics en op de hoogte blijven van initiatieven.

Dit kadert binnen ‘t Leercollectief (opent in nieuw venster)om het levenslang leren in Vlaanderen op te schalen, o.m. door de vele partners samen te brengen, op zoek te gaan naar baanbrekende projectvoorstellen en inspirerende voorbeelden te delen.

Bezorg jouw initiatief of event rond levenslang leren

Organiseer je zelf een event of neem je een initiatief rond levenslang leren? Laat het ons weten op expertisecentrumil@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie). We kunnen hier zichtbaarheid aan geven op onze website.

Het symbool levenslang leren

Het levenslang leren symbool heeft als doel om uit te groeien tot een herkenbaar baken dat de inspanningen rond levenslang leren met elkaar verbindt én zichtbaar maakt. Het levenslang leren-symbool zal lopen als een rode draad door alle inspanningen heen en valt eenvoudig toe te passen in campagnes of lesmateriaal. Lees hieronder hoe je aan de slag kan gaan met dit symbool. Zo bundelen we onze inspanningen en varen we voortaan mee met elkaar op één en dezelfde golf.

Gebruik het symbool Levenslang Leren

 • Stap 1
  Start bij de vraag 'Heeft jouw campagne of communicatie-uiting een link met levenslang leren' en volg daarna jouw antwoord om bij het juiste resultaat uit te komen.
 • Stap 2

  Kan je volgens de bovenstaande flowchart aan de slag met het symbool Levenslang Leren? Vraag dan het nodige materiaal op bij het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen via expertisecentrumIL@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

  Het symbool is ter beschikking in de volgende formaten:

  Voor het web

  • PNG
   • Blauw
   • Wit
   • Zwart
  • Animatie (mp4)
   • Witblauw
   • Zwartwit

  Voor print

  • JPG
   • Blauw
   • Zwart
 • Stap 3

  Heb je het nodige grafisch materiaal ontvangen van het Expertisecentrum innovatieve leerwegen? Ontdek dan hier aan welke richtlijnen het symbool gebonden is en hoe je het kan implementeren in jouw communicatie of campagne.

 • Stap 4

  Nu je het nodige grafisch materiaal ontvangen hebt, de richtlijnen en instructies hebt doorgenomen ben je klaar om het symbool te implementeren in je communicatie.

  Tot slot willen we nog enkele pagina’s meegeven die je verder op weg helpen om helder te communiceren met je doelpubliek:

 • Stap 5

  Al enkele partners zijn aan de slag gegaan met het symbool. Haal dus zeker wat inspiratie op bij hun gebruik van het symbool:

  VOTA Vermijd onbenut talent
  Antwerps Provinciaal Partnerschap een Leven Lang Leren (APPeL³)
  West4work arbeidsmarktcongres