Gedaan met laden. U bevindt zich op: Expertisecentrum Levenslang Leren

Expertisecentrum

Ontdek op deze pagina wat het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen doet.

Wat is het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen?

Het Expertisecentrum staat op het snijvlak van beleid, onderzoek en de dynamiek van levenslang leren. Als bruggenbouwer verbinden wij beleidsmakers, wetenschappelijke inzichten en het uitgestrekte werkveld levenslang leren.

We zetten niet alleen in op het faciliteren en borgen van onderzoek(opent in nieuw venster); we geven een extra dimensie aan wetenschappelijke inzichten door ze te verbinden met empirische bevindingen. Zo dragen wij bij aan evidence-informed beleidsvorming en praktijkontwikkeling, en creëren een unieke synergie tussen veldervaring en academische expertise.

We zijn graag jouw aanspreekpunt voor al jouw vragen rond levenslang leren. Als bruggenbouwer staan wij in nauw contact met het werkveld levenslang leren, het Vlaamse beleid en het Partnerschap Levenslang Leren. Kortom, wij zijn er om jou te ondersteunen en te verbinden in alles wat met levenslang leren te maken heeft.

't Leercollectief rond levenslang leren

Hoe rusten we elke burger uit met de nodige vaardigheden voor de toekomst? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kansen krijgt om om- en bij te scholen? En hoe kunnen organisaties inzetten op levenslang leren? ‘t Leercollectief van het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen, dat kadert binnen het Actieplan Levenslang Leren, wil deze vragen beantwoorden met het brede veld aan levenslang leren-actoren (in het bijzonder arbeidsmarktintermediairen, opleidingsverstrekkers en ondernemingen).

Wat kan je van het Expertisecentrum (i.s.m. het transitieteam van IDEA Consult, Tweeperenboom, Josworld en The Argonauts) verwachten?

  • We starten een ambassadeurswerking op

  • We gaan op zoek naar goede praktijken en zullen deze delen zodat jullie inspiratie kunnen vinden voor eigen initiatieven

  • We voeden jullie met inzichten uit onderzoeken, wijzen jullie de weg in het LLL-werkveld, de overheidsmaatregelen en geven tips & tricks mee

  • We brengen jullie samen met andere LLL-partners op het terrein zodat jullie samen aan projecten kunnen werken

  • We gaan met jullie op zoek naar baanbrekende ideeën om het levenslang leren in Vlaanderen nog sterker te maken

Hoe kan jij bijdragen?