Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuwe website Lokaal Energie- en Klimaatpact Nieuwsberichten lokaal energie- en klimaatbeleid

Nieuwe website Lokaal Energie- en Klimaatpact

Nieuwsbericht
15 december 2023

Het Agentschap Binnenlands Bestuur lanceerde een vernieuwde website rond het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP), dat lokale besturen ondersteunt bij het realiseren van de Europese klimaatdoelstellingen. Het nieuwe portaal monitort de vooruitgang, en is een hub waar je alle informatie en nieuws rond het LEKP vindt.

Op 8 december lanceerde het Agentschap Binnenlands Bestuur een vernieuwde website(opent in nieuw venster) rond het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP). Dit pact is een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de lokale besturen om de Europese klimaatdoelstellingen te realiseren. Het zet in op 4 werven: vergroening, energie, mobiliteit en regenwater. Daar zijn telkens concrete doelstellingen aan gekoppeld.

Het nieuwe LEKP-portaal(opent in nieuw venster) monitort de vooruitgang van de doelstellingen, en is een hub waar je alle informatie en nieuws rond het LEKP vindt. Voor lokale besturen betekent dit ook een vereenvoudiging van de rapportering. Er zijn namelijk verbeteringen aangebracht in de rapporten en de datavisualisatie, en er is een snellere doorstroom van databronnen.

Ga jij aan de slag met de doelstellingen van het LEKP, of wil je de vooruitgang van jouw stad of gemeente bij het behalen van de klimaatdoelstellingen bekijken? Vanaf nu vind je alles over het LEKP verzameld op één plek.