Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aanpassing reglementen in kader van vergoeding conformiteitsonderzoek Nieuwsberichten van lokaal woonbeleid

Aanpassing reglementen in kader van vergoeding conformiteitsonderzoek

Nieuwsbericht
27 maart 2024

Vanaf 1 juni 2024 zal de gemeente een vergoeding kunnen vragen voor het uitvoeren van een conformiteitsonderzoek. Daarmee vervalt de vergoeding voor het conformiteitsattest. Heeft u een gemeentelijk reglement dat de vergoeding voor het conformiteitsattest regelt, dan moet uw gemeente dit tegen 1 juni 2024 aanpassen aan de nieuwe regelgeving met een vergoeding voor het conformiteitsonderzoek. Zoniet, kan uw gemeente vanaf 1 juni geen vergoeding meer vragen.

Het handboek woningkwaliteitsbewaking(opent in nieuw venster) voor lokale besturen geeft u meer uitleg over de vergoeding voor het conformiteitsonderzoek. U vindt er ook een voorbeeldformulering voor de aanpassing van uw gemeentelijk reglement. Voor deze aanpassingen moet u geen advies vragen aan Wonen in Vlaanderen.

Tip: We passen het handboek woningkwaliteitsbewaking doorlopend aan. Om steeds de laatste versie van het handboek te kunnen openen in uw browser, moet u mogelijk eerst de browsegegevens en cache wissen.

Neem bij vragen over de aanpassing van uw gemeentelijk reglement contact op met woningkwaliteit.centraal@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).