Gedaan met laden. U bevindt zich op: Schrijf je in voor de EVC-test voor woningcontroleur Nieuwsberichten van lokaal woonbeleid

Schrijf je in voor de EVC-test voor woningcontroleur

Nieuwsbericht
27 maart 2024

Vanaf 1 januari 2026 moet elke woningcontroleur over een beroepskwalificatie beschikken. De opleidingen en de EVC-testen voor het erkenningstraject voor woningcontroleurs zijn nu al even van start gegaan. Ervaren woningcontroleurs kunnen in het kader van dit erkenningstraject hun competenties aantonen tijdens de EVC-test en zo de beroepskwalificatie voor woningcontroleur behalen. Ondertussen hebben zich al zo’n 150 woningcontroleurs aangemeld bij de centra voor volwassenenonderwijs (CVO’s) voor het afleggen van deze EVC-test.

Maar heel wat actieve woningcontroleurs hebben hun aanmelding voor de EVC-test nog niet gedaan. Hou er rekening mee dat er bij elk CVO na aanmelding een wachttijd is om de EVC-test te kunnen afleggen. Wie zijn aanmelding voor de test uitstelt riskeert om niet tijdig de beroepskwalificatie te behalen en na 1 januari 2026 geen technisch verslag meer te mogen opmaken.

Op de pagina Erkenning woningcontroleurs vind je welke CVO’s het opleidingstraject en de EVC-test aanbieden.