Gedaan met laden. U bevindt zich op: Naar eBox verzenden Domein Documentendienst

Naar eBox verzenden

Verstuur een eBox-bericht naar een burger of onderneming. Voeg overschrijvingsdetails toe of verstuur het bericht ook als brief.

Hoe werkt dit?

Verstuur een bericht naar de eBox van een burger of een onderneming met behulp van de MAGDA documentendienst. In het geval de ontvanger geen toelating heeft gegeven om brieven te ontvangen via eBox, kan u ervoor kiezen om het bericht via brief te verzenden. Zelfs als de ontvanger geen toelating heeft gegeven om brieven te ontvangen via eBox zal het bericht wel afgeleverd worden, maar zonder garantie dat het gelezen wordt.

Bijkomend wordt de mogelijkheid voorzien om het verzenden naar eBox te combineren met een briefverzending. Het al of niet standaard verzenden van een brief is afhankelijk van de toelating van de eBox van de ontvanger, maar de gebruiker kan dit steeds zelf wijzigen.

Inhoud is aan het laden

Moedig gerust het gebruik van eBox aan. U kan in de verzending via brief het gebruik van eBox vermelden. U kan dit doen door bijvoorbeeld een standaarddocument aan te maken met de verwijzing naar de websites van eBox (https://myebox.be/(opent in nieuw venster) voor burgers en https://www.eboxenterprise.be/(opent in nieuw venster) voor ondernemingen) en dit als extra bijlage toe te voegen aan de verzending.

Invoerscherm

Het invoerscherm is opgebouwd uit:

Uw referentie: Vrij te kiezen referentie om berichten later gemakkelijk terug te kunnen vinden. De ontvanger van het bericht krijgt deze referentie niet te zien.

Kies of u een bericht naar een eBox van een burger(opent in nieuw venster) of een onderneming(opent in nieuw venster) wil sturen. U dient dan respectievelijk een INSZ (Identificatienummer van de sociale zekerheid in België) of ondernemingsnummer in te vullen. Dit nummer is gekoppeld aan de eBox van de burger of de onderneming.

Indien u een ondernemingsnummer invult, zal automatisch (mits voldoende rechten) de naam van de onderneming opgehaald worden en getoond worden naast het invulveld.

Het bericht zelf bestaat uit volgende onderdelen:

 • Het Onderwerp: dit is een verplicht in te vullen veld.
 • Bestanden toevoegen: Klik op het veld of sleep bestanden hiernaartoe om ze mee in de brief te verzenden. Dit moeten verplicht PDF-bestanden zijn, met een maximale totale grootte van 7MB. Zowel naar een burger als een onderneming kan u 6 documenten meesturen.
 • Bewaartermijn: selecteer de gewenste bewaartermijn van het bericht. Deze optie wordt onthouden en zal bij een volgend bezoek aan deze pagina reeds vooraf ingevuld zijn. De opties zijn 1, 2 of 3 jaar.

  Overschrijving toevoegen

  • Bij het IBAN-rekeningnummer en de gestructureerde mededeling wordt een validatie uitgevoerd zodat enkel correcte nummers en mededelingen kunnen ingegeven worden.
  • Opgelet: het is niet gegarandeerd dat deze gegevens volledig worden getoond bij de ontvanger. Het blijft dus steeds nodig om deze ook op te nemen in het document zelf dat u verstuurd. In My eBox, Mijn burgerprofiel en Doccle worden deze gegevens wel getoond.

  eBox-verzending uitbreiden met brief

  Wanneer u een INSZ of ondernemingsnummer heeft ingevuld, zal de toelating op de eBox opgevraagd worden. Onderaan het scherm is een extra optie Ook via brief verzenden toegevoegd die zich automatisch wordt aangepast al naargelang deze toelating.

  Er is een toelating van de gebruiker om zijn eBox te gebruiken

  Naast het INSZ of ondernemingsnummer wordt de melding getoond:

  Onderaan staat de optie Ook via brief verzenden afgevinkt omdat het niet nodig is om ook een brief te versturen. Enkel een eBox-bericht zal verstuurd worden.

  Wenst u toch een brief te versturen, kan u de optie aanvinken en de briefopties verder aanvullen. Bij het verzenden zal steeds zowel een eBox-bericht als een brief verstuurd worden.

  Er is geen toelating van de gebruiker om zijn eBox te gebruiken

  Naast het INSZ of ondernemingsnummer wordt de melding getoond:

  Onderaan staat de optie Ook via brief verzenden aangevinkt zodat ook een brief wordt verstuurd naar de ontvanger. U dient hiervoor de nodige briefopties verder aan te vullen.

  Wenst u toch geen brief te versturen, kan u de optie afvinken. Bij het verzenden zal enkel een eBox-bericht verstuurd worden.

  Opgelet: dit wordt afgeraden om de kans groot is dat de ontvanger uw bericht nooit zal lezen!

  Resultaatscherm

  Op het resultaatscherm wordt het identificatienummer van het bericht getoond als de aanvraag correct is verwerkt, samen met de inhoud van de aanvraag.

  Indien de ontvanger de toelating heeft gegeven om brieven te ontvangen via eBox krijgt u deze boodschap (kan variëren als ook een brief is verstuurd):

  Indien de ontvanger geen toelating heeft gegeven om brieven te ontvangen via eBox en er is geen brief krijgt u deze boodschap en kan u kiezen om het bericht via brief te verzenden. Het bericht zal wel afgeleverd worden in de eBox, maar zal waarschijnlijk niet gelezen worden:

  Het wordt aangeraden om het identificatienummer bij te houden. U kan de pagina afprinten door op de knop te klikken.

  Vervolgens wordt de printfunctionaliteit van uw browser opgeroepen.