Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gezinssamenstelling raadplegen Domein persoon

Gezinssamenstelling raadplegen

Via MAGDA Online kunt u de gezinssamenstelling van een persoon opzoeken.  De authentieke bron van de gegevens is de Kruispuntbank Sociale Zekerheid (KSZ), die achterliggend ook het Rijksregister bevraagt.

Zoekpagina

Op de zoekpagina kan u via de tab Gezinssamenstelling de gezinssamenstelling van een persoon opzoeken aan de hand van zijn INSZ-nummer.

Indien de gebruiker een eigen referentie moet opgeven, zal in dit zoekvenster een extra veld ‘Uw referentie’ worden toegevoegd. Meer info: Eigen referentie voor legal log.

Indien een persoon met dit INSZ gevonden wordt, wordt meteen de pagina geopend waar u de gezinssamenstelling van de betreffende persoon kan zien.

Door het vinkje bij ‘Toon historiek’ aan te zetten, kunnen gezinssamenstellingen in het verleden opgezocht worden. Opgelet: deze optie is enkel beschikbaar indien u voldoende rechten heeft.

U heeft volgende keuzes:

  • Vanaf: alle situaties vanaf deze datum tot nu worden opgevraagd.
  • Op: enkel de situatie geldig op deze datum wordt opgevraagd.

De gekozen opties worden onthouden en bij een volgende opzoeking standaard ingevuld.

Resultaatpagina

Op de resultaatpagina worden alle gezinssamenstellingen die gevonden zijn getoond, met de meest recente bovenaan.

Het gele icoontje naast een persoon markeert de persoon die is opgezocht. Zo is snel de positie van de opgezochte persoon in het resultaat duidelijk.

In het voorbeeld hierboven zijn er drie gezinssamenstellingen gevonden voor de opgezochte persoon:

  • van 30.11.2011 tot nu: samenwonend, de opgezochte persoon is niet het gezinshoofd.
  • van 22.12.2005 tot 30.11.2011: alleenstaand.
  • van 04.06.1980 tot 22.12.2005: de opgezochte persoon is 1 van de 4 kinderen van een gezin. Voor elk ander gezinslid wordt getoond van en tot wanneer hij/zij deel uitmaakt van het gezin (geldig vanaf … tot ...).

Voor meer informatie over de inhoud van de gegevensbron verwijzen we u door naar de MAGDA Gebruikersomgeving voor GeefGezinssamenstelling(opent in nieuw venster) en GeefHistoriekGezinssamenstelling(opent in nieuw venster).