Wat is Animal Shelter?

Animal Shelter is een computerprogramma waarmee een asiel op een eenvoudige manier haar administratie kan beheren en bijhouden.

Het programma is gekoppeld aan de website adopteereendier.be(opent in nieuw venster) zodat alle beschikbare dieren onmiddellijk op de website komen. En omgekeerd, alle dieren die een nieuwe thuis gevonden hebben, zijn online niet meer zichtbaar. Het is ook mogelijk om de dieren te plaatsen op de eigen website.

De Vlaamse overheid stelt Animal Shelter gratis ter beschikking aan asielen.

Voordelen

 • Meer adoptiekansen
  Alle dieren die voor adoptie in aanmerking komen staan op een enkele website. Het promoten van asieldieren zal eenvoudiger en uniform kunnen gebeuren.
 • Eenvoudig in gebruik
  Meerder asielmedewerkers kunnen er gebruik van maken. Elk asiel bepaalt zelf wie toegang heeft.
 • Administratieve vereenvoudiging
  • Het asiel geeft de gegevens van het dier slechts 1 keer in. Ze worden automatisch opgenomen op de website en de noodzakelijke documenten zoals afstandsverklaring, adoptiecontract, medisch dossier, …
  • Via een eenvoudige klik kunnen de jaarlijkse cijfers voor de Vlaamse overheid worden overgemaakt.
 • Betere opvolging van de dieren
  Via een planningsagenda kunnen de taken voor de medewerkers en de dierenarts gemakkelijk worden opgevolgd.
 • Up-to-date informatie
  De meest actuele gegevens van de dieren zijn altijd beschikbaar, ook op de website adopteereendier.be(opent in nieuw venster) en eventueel de eigen website.

Subsidie voor dierenasielen

Als u gebruik maakt van Animal Shelter, kunt u in aanmerking komen voor de jaarlijkse subsidie voor dierenasielen.

Login aanvragen

Bent u een erkend asiel en hebt u nog geen toegang tot Animal Shelter? Vraag dan een login en paswoord aan bij de dienst Dierenwelzijn via dierenwelzijn@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie). Vermeld in het onderwerp van uw e-mail ‘Animal Shelter’.