chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Bereken welke formule voor internet, telefonie en gsm voor u het voordeligst is

  Een op de twee Belgen heeft een abonnement of betaalt een tarief dat niet aangepast is aan zijn werkelijke telecommunicatiebehoeften. Veel mensen hebben er geen idee van wat ze echt nodig hebben op het vlak van internet, telefoon, gsm en televisie. Ze kiezen voor een veel te uitgebreide formule of blijven jarenlang hangen aan een abonnement zonder te profiteren van de algemene prijsdalingen in de markt.

  Met de simulator van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecom (BIPT) kunt u de verschillende telecomaanbiedingen vergelijken en bepalen welke tarieven voor internet, vaste telefonie, gsm en combinatiepakketten het beste aan uw noden beantwoorden. Voer gewoon uw gebruikspatroon in met de gegevens van uw laatste factuur en ons tariefvergelijkingsprogramma doet de rest.

  Het programma voor tariefvergelijking bestaat uit vier modules: vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en ‘bundels’ (combinatiepakketten). Met een eenvoudige vragenlijst geeft u aan wat uw verbruiksgewoonten zijn. De prijsvergelijker zal daarna op maandbasis uitrekenen hoeveel het u zou kosten om het ene of het andere tariefplan te gebruiken.

  Op de website van de FOD Economie staan ook tips en instructies voor het vergelijken van operatoren en het gebruik van de simulator van het BIPT.

  Meer informatie

  Contact

  BIPT - Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie

  Adres
  Koning Albert II-laan 35
  1030 Brussel
  België
  Telefoon
  02 226 88 88
  Fax
  02 226 88 77
  E-mail
  Website