Subsidies aan ondernemingen voor energiebesparende maatregelen

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) geeft subsidieadvies aan bedrijven die energiebesparende investeringen willen uitvoeren. Bedrijven die investeren in rationeel energiegebruik of groene energie, kunnen immers subsidies, premies, steun of advies krijgen van verschillende instanties.

Van de netbeheerder Fluvius:

Voor meer informatie over deze premies, neemt u het best contact op met het klantenkantoor in uw buurt van uw netbeheerder Fluvius.

Van de netbeheerder Elia:

  • investeringssteun als een energiestudie of energieaudit aantoont dat de investeringen een belangrijke energiebesparing opleveren en een terugverdientermijn hebben die langer is dan 2 jaar.

Van de Vlaamse overheid:

Van de federale overheid:

Van provinciale of lokale overheid

In heel bepaalde gevallen geeft het gemeentebestuur of het provinciebestuur ook een subsidie voor energiebesparende investeringen. Vraag het na bij uw gemeente of provincie.

Publicaties

Bewust omspringen met energie in de horeca. Hoe verlaag ik mijn factuur?

De brochure geeft aan hoe het energieverbruik en de energiekosten in de horeca aanzienlijk gereduceerd kunnen worden. Tien ondernemers leggen uit hoe zij hun energieverbruik hebben aangepakt en welke resultaten dit heeft opgeleverd. Daarnaast bevat de brochure ook uitleg over steunmaatregelen en handige tips om op een duurzame en kostenefficiënte manier met energie om te gaan.

Energiezuinige verlichting voor kmo's (1 exemplaar)

De brochure helpt kmo's om de knelpunten in de bestaande verlichtingsinstallatie op te sporen en maakt hen wegwijs in de uitvoering van een relighting.

Bewust omspringen met energie in schrijnwerkerijen. Hoe verlaag ik mijn verbruik?

De brochure licht toe hoe schrijnwerkerijen energie kunnen besparen. Naast acht praktijkcases met aandacht voor energie-efficiënte maatregelen is er ook informatie over de steunmaatregelen van de overheid en mogelijke besparingsmaatregelen.

Veelgestelde vragen

Contact

Dienst Contact Center

Adres
Agentschap Innoveren en Ondernemen
Dienst Contact Center
Diestsepoort 6
3000 Leuven
België
Telefoon
0800 20 555
E-mail
Website
Openingsuren
  • ma - vr09:00 - 12:1513:15 - 17:00

Fluvius

Adres
Fluvius
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle
België
Telefoon
078 35 35 34
Contactpagina
http://www.fluvius.be/nl/contact
Website