Binnenschrijnwerk: keukens
Syntra business
ODB-1001037
op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 125 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Doelgroep
Voor personen die zich willen specialiseren in het uittekenen, maken, verkopen of plaatsen van keukens
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.
Inhoud van de opleiding
Algemeenheid van de keuken
• Kent de kenmerken van keukens?
• Kent de verschillende materialen die gebruikt worden voor keukens?
• Weet hoe keukens ingericht worden.
• Kent de verschillende accessoires die gebruikt worden bij keukens.
• Kent de verschillende kastopbouw en materialen
• Kent de kastmaten
De keukenmarkt en de concurrentie
• Kan de verschillende concurrenten benoemen
• Weet wat de sterkte en zwakte zijn van de verschillende concurrenten
• Kent de eigen sterkte en zwakte van de eigen keukens.
• Kent de verschillende marktsegmenten?
• Weet tot welk marktsegment zijn keukens behoren.
Wat doet de plaatser: hoe plaatst hij een keuken
• Kent de basisprincipes van de afmetingen van kasten en kastdiepten
• Kent de basisprincipes van de afmetingen van kasthoogten
• Kent de basisprincipes van de afmetingen van de vrije ruimtes
• Weet hoe de plaatser een keuken plaatst?
• Kent de valkuilen bij het plaatsen van een keuken.
Proces van aankoop keuken tot plaatsing
• Kent de verschillende stappen in het proces
• Weet met welke aspecten men rekening moet houden bij elk proces
Uittekenen van een plan
• Kan een plan uittekenen op papier
• Houd rekening met de juiste afmetingen
• Houd rekening met hoeken en vrije ruimtes
• Kan een plan uittekenen in een softwarepakket
Keukenelementen:
• Kent de verschillende mogelijkheden mbt werkbladen
• Kent de verschillende mogelijkheden mbt laden
• Kent de verschillende mogelijkheden rond deur
• Kent de verschillende mogelijkheden rond kasten
• Kent de verschillende mogelijkheden rond handgrepen
• Kent de verschillende mogelijkheden rond spoelbakken
• Kent de verschillende mogelijkheden rond mengkranen
• Kent de verschillende mogelijkheden rond inbouwtoestellen
De verkoop van een keukens van A tot Z
• Stelt de aankoopwensen van de klant vast en adviseert over de producten en diensten volgens de commerciële regels van de organisatie
• Schat in wanneer de klant wil worden geholpen
• Kan online en klantencontact in de winkel activiteiten combineren
• Stelt zich empathisch op ten opzichte van klanten
• Vertaalt de wens van de klant naar de mogelijkheden van het assortiment
• Geeft informatie over de kenmerken van de artikels (werking, gebruik,…) en de voordelen voor de klant in functie van zijn wensen.
• Zorgt voor productbeleving (een product wordt zo gepresenteerd als iets wat als een belevenis wordt ervaren)
• Zoekt informatie op in aanwezigheid van de klant
• Demonstreert of toont artikels
• Raadt artikels aan in functie van de wensen van de klant
• Geeft informatiemateriaal mee (stalen, brochures,...)
• Houdt rekening met de identiteit van de retailer
• Berekent prijsverschillen, kortingen,...
• Stimuleert de klant tot een aankoopbeslissing
• Sluit de verkoop af
• Informeert de klant over de diensten bij/na verkoop (herstel, levering, gratis krediet, getrouwheidskaart, ...)
• Plaatst, indien nodig, de bestelling volgens de bedrijfseigen procedures
Kostprijsberekening
• Kent het doel van de kostprijsberekening
• Kan een kostenberekening maken
• Kent de begrippen kostprijs, winst en riscio
• Kent de samenstelling van en kostprijs en aanbiedingsprijs
• Kan de verkoopprijs en marge berekenen
• Kan een volledig afgewerkte offerte bezorgen aan de klant
Elektriciteit
• Kent de basisprincipes van elektriciteit
• Kan bij het opmaken van het plan rekening houden met de vereisten
• Kan bij het opmaken van het plan de nodige elektrische voorzieningen tekenen.
• Weet waarmee men rekening moet houden bij het plaatsen van een keuken.
Klachtenafhandeling
• Kan de oorzaken van klachten identificeren
• Kan de klachten ontvangen op een positieve manier
• Kan gepast reageren op een klant
• Kan de oplossingen op een gepaste manier voorstellen
• Kan de klant juist informeren
• Kan de klacht op een positieve manier afsluiten
Best pratices en oefeningen
• Intervisie tussen de deelnemers over de best pratics
• Kan een volledige keuken tekenen van A tot Z