Gedaan met laden. U bevindt zich op: Brood- en banketbakker

Brood- en banketbakker

Opleidingsverstrekker

SYNTRA

Registratienummer

ODB-Z00068

Geregistreerd

op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 824 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Modules

  • Basis Chocolade | ODB-Z00068-001 | 32 uur
  • Basis brood- en banketbakker | ODB-Z00068-010 | 68 uur
  • Medewerker bakkerij | ODB-Z00068-011 | 180 uur
  • Brood- en banketbakker | ODB-Z00068-002 | 8 uur
  • Toegepaste bedrijfsvoering brood- en banketbakker en ambachtelijk chocoladebewerker | ODB-Z00068-003 | 40 uur
  • Degen | ODB-Z00068-004 | 28 uur
  • Luxe degen en banketproducten | ODB-Z00068-005 | 40 uur
  • Brood- en banketbakker | ODB-Z00068-006 | 388 uur
  • Beslagen en taarten | ODB-Z00068-007 | 24 uur
  • Basis brood- en banketbakker | ODB-Z00068-009 | 8 uur

Inhoud van de opleiding

De brood en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij banketbakkerij, ...). Dit beroep wordt uitgeoefend in bakkerijen, traditionele of industriële banketbakkerijen, in de afdeling brood en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten, komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten. Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie en automatiseringsgraad van het productieproces. Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s morgensvroeg). De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.