Chocolatier-Patissier
SYNTRA
ODB-Z00685
op: 1 september 2025
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 686 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.be opent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.
Modules
- Basis chocolade | ODB-Z00685-001 | 4 uur
- De chocolatier als ondernemer | ODB-Z00685-010 | 32 uur
- Confiserie | ODB-Z00685-011 | 36 uur
- Eenvoudige pralines | ODB-Z00685-012 | 4 uur
- Stuk- holgoed | ODB-Z00685-013 | 4 uur
- Gespecialiseerde chocoladeproducten | ODB-Z00685-014 | 4 uur
- Chocoladekunst | ODB-Z00685-015 | 36 uur
- Basis ijsbereidingen | ODB-Z00685-016 | 36 uur
- Basis ijsbereidingen | ODB-Z00685-017 | 4 uur
- Business Lab: lanceer een start-up | ODB-Z00685-018 | 120 uur
- Business Lab: scan ondernemersvaardigheden | ODB-Z00685-019 | 4 uur
- Restaurantdesserten | ODB-Z00685-002 | 20 uur
- Business Lab: plan een start-up | ODB-Z00685-020 | 41 uur
- Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00685-021 | 14 uur
- Beslagen en taarten | ODB-Z00685-022 | 44 uur
- Luxe banketproducten | ODB-Z00685-023 | 40 uur
- Basis chocolade (Blended) | ODB-Z00685-024 | 28 uur
- Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00685-025 | 1 uur
- Stuk- holgoed | ODB-Z00685-003 | 28 uur
- Eenvoudige pralines | ODB-Z00685-004 | 40 uur
- Verfijnde pralines | ODB-Z00685-005 | 40 uur
- Gespecialiseerde chocoladeproducten | ODB-Z00685-006 | 36 uur
- Ijsspecialiteiten en -taarten | ODB-Z00685-007 | 44 uur
- Dieetijs en alternatieve ijsbereidingen | ODB-Z00685-008 | 20 uur
- Praktijk Chocolatier-patissier | ODB-Z00685-009 | 6 uur