formation continue Cybersécurité
Ecole Pratique des Hautes Etudes Commerciales
ODB-1000843
op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 460 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Doelgroep
de personen die al een diploma hebben in de informatiecawereld : informatique de gestion, informatique de systèmes, technique de l'informatique, ... en die een bijkomende voortgezette vorming wensen op het gebied van de cybersecurity
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.
Inhoud van de opleiding
De opleidingsonderdelen « Host Security », « Incident response and forensics securtiy », » Introduction à la sécurité des systèmes », « Network security » en « Software Security » maken deel uit van een voortgezette opleiding die ook een eindwerk bevat. Gezien de moeilijkheden om de ondernemingen ervan te overtuigen de studenten de nodige informatie te verschaffen voor het realiseren van het eindwerk, biedt Ephec-EPS in samenwerking met l’institut technique de Cardinal Mercier de verschillende opleidingsonderdelen aan maar organiseert het eindwerk niet. Als dusdanig kan de opleiding niet beschouwd worden als een bachelier de spécialisation (cfr banaba)
Omschrijving van de inhoud :
De verschillende opleidingsonderdelen beogen o.m.
- Het aanleren en evalueren van de verschillende concepten verbonden aan de veiligheid van de programma’s om informatie over te maken alsmede de verschillende technologieën aan te werven om die programma’s te identificeren in een bapaalde contekst. (cfr introduction à la sécurité des systèmes)
- Het evalueren van het in praktijk brengen van principes, programma’s, technologiën, om de veiligheid van de hosts te verzekeren (Host security)
- Het in vorm brengen van de bestemmelingen, switch, muur en ander nuttig materiaal, het zich vergewissen van de monitoring, courante problemen analyseren en oplossen betreffende de veiligheid gelinkt aan de network verbonden technologieën, … (Network security)
- De meest voorkomende kwetsbare/zwakke punten te identifiëren verbonden aan het geslecteerde programma en tegenmaatregelen zoeken om die kwetsbaarheid in te dijken (Software security)
- Een oplossing vinden voor een geïdentifeerd probleem de cyberzekerheid in gevaar brengend (incident response and forensics security)