Gedaan met laden. U bevindt zich op: Frans voor professionals (van A2 naar B1)

Frans voor professionals (van A2 naar B1)

Opleidingsverstrekker
HelloProf (OPTIBI CV)
Registratienummer
ODB-1002575
Geregistreerd
op: 13 januari 2023

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 32 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: ja

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://elearning-hp.odoo.com/slides/helloprof-student-academy-2opent in nieuw venster

Doelgroep

De deelnemers van de taalopleiding Frans van HelloProf zijn volwassenen die hun taalniveau doelgericht willen verbeteren ikv hun (toekomstige) professionele carrière. Zij hebben (minstens) het middelbaar doorlopen en hebben dus reeds een (verwaterde) basiskennis van de Franse taal. Hun uiteindelijk doel is om een onafhankelijke taalgebruiker te worden. Omwille van het feit dat de opleiding zich aanpast aan het niveau en de situatie van de cursist, is de opleiding relevant voor elke sector. De docent speelt op een praktijkgerichte manier in op de (toekomstige) taal-gerelateerde uitdagingen van de cursist, op de werkvloer en daarbuiten.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

Inhoud van de opleiding

Een groot deel van de Vlaamse professionals hebben geen Frans meer gesproken sinds het middelbaar en zijn, door tekort aan praktijk, veel verleerd. Het gemiddeld niveau na het 6de middelbaar is B1. Dit wordt ook bij HelloProf als minimaal doel gezien. Verder is er in het, weg van de schoolbanken, erg belangrijk om verworven kennis in de praktijk te kunnen omzetten. Daarom kozen we voor een praktijkgerichte opleiding op maat, met extra aandacht voor de vaardigheden.

In de eerste 4 modules wordt de grammaticale kennis en relevante woordenschat opgefrist (zelfstudie). Daarna schakelen we over naar 6 modules die ondersteund worden door de privédocent Frans. Hierin oefent de cursist alle vaardigheden. Er zijn min. 32 uren studie gerekend, maar op basis van de individuele noden kan dat uitgebreid worden met extra uren. Deze lessen zijn toegespitst op de werkvloer: hoe schrijf je een verslag, hoe stel je een goede brief of mail op? Hoe voer je een telefoongesprek in het Frans?