Gedaan met laden. U bevindt zich op: PEV Relatie- en gezinstherapie

PEV Relatie- en gezinstherapie

Opleidingsverstrekker
Vrije Universiteit Brussel
Registratienummer
ODB-1002148
Geregistreerd
op: 6 december 2021

Deze opleiding komt in aanmerking voor

 • Opleidingscheques
 • Vlaams opleidingsverlof
 • Vlaams opleidingskrediet

Aantal studiepunten: 70

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Doelgroep

Deze 4-jarige opleiding staat open voor hulpverleners die overeenkomstig de geldende wettelijke bepalingen in aanmerking komen voor het volgen van een opleiding in de psychotherapie d.w.z. masters in de klinische psychologie, masters in de klinische orthopedagogiek en/of houders van een artsendiploma. Kandidaten dienen professioneel werkzaam te zijn in de geestelijke gezondheidszorg met een psychotherapeutisch mandaat. De opleiding staat ook open voor mensen die pas enige jaren afgestudeerd zijn en mensen die werken zonder therapeutisch mandaat op voorwaarde dat zij de mogelijkheid tot praktijkervaring hebben (eventueel als vrijwilliger). Er wordt verwacht dat men zich engageert om minimaal 5 cliëntsystemen per week te zien met een therapeutische mandaat.

Voorwaarden

 • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

 • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

 • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Modules