Gedaan met laden. U bevindt zich op: postgraduate certificate Food Packaging

postgraduate certificate Food Packaging

Opleidingsverstrekker

Universiteit Gent

Registratienummer

ODB-1003222

Geregistreerd

op: 3 april 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal studiepunten: 20

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://studiekiezer.ugent.be/2025/postgraduate-certificate-in-food-packaging-en/programmaopent in nieuw venster

Doelgroep

Professionals and recent graduates holding at least a bachelor’s degree, with a keen interest in Sustainability, Food and Packaging, basic knowledge of Microsoft Excel, and sufficient background in chemistry and mathematics.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

Graduates of the programme will be able to:

  • Acquire knowledge and insights in food packaging systems (materials, equipment and packaging conditions) and their selected effect on the packaging chain and related aspects
  • Make evidence-based decisions in food packaging based on relevant and recent scientific evolutions in food and packaging systems.
  • Support in the selection of a packaging system for a certain food product considering different perspectives.
  • Develop interpersonal skills to participate and collaborate in multidisciplinary teams to control and develop advanced packaging systems.
  • Professionally communicate inside and outside an organisation, when designing and/or optimising a food packaging system.
  • Contextualise the impact of socio-economic tendencies on food packaging systems towards society and to adapt professional goals in a future perspective, this within an international context.

Courses are evaluated as part of an individual integrative assignment in which students have to integrate and apply knowledge and competences from all the different courses making up the specific track of the postgraduate certificate Food Packaging. The student (qualitatively) evaluates a food product-packaging concept. The product-packaging concept will be predetermined before the start of the lectures. The student should demonstrate s/he is able to apply the course in an interdisciplinary way, and explain the concept from a course specific perspective.

The product of the assignment is a report (including a self-reflection) which will be presented to a jury.

The programme offers three elective tracks, allowing students to focus on either the side of Materials, Food, or Sustainability.