Slager
ITZU Training
ODB-1002222
op: 7 maart 2022
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 125 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Doelgroep
Doelgroep:
de professional/werkzoekende die op zoek is naar een cursus en zijn/haar kennis wil aanscherpen
de professional/werkzoekende die een volledig beeld wil van wat het is slager en verpakker te zijn
de professional/werkzoekende of zelfstandige die wil bijblijven op vlak van slager en verpakker skills
de professional/werkzoekende die een job als slager en verpakker ambieert
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.
Inhoud van de opleiding
Module 1 : De grondbeginselen van het vak
Module 2 : Primaire snijtechnieken en culinaire methoden
Module 3 : Slagerijbeheer
Module 4 : Kennis en veiligheidsregels voor uw gereedschap
Module 5 : Slijpen en onderhoud van messen
Module 6 : Varkensvlees versnijden
Module 7 : Uitsnijden van rundvlees
Module 8 : De producten in gebruik nemen
Module 9 : Culinaire methoden
Module 10 : Verkoop
Na deze opleiding hebben de deelnemers volgende competenties verworven:
Klanten verwelkomen en adviseren
Ervaren zijn in het beheer van klachten van klanten
De specifieke beheersinstrumenten voor slagerijen gebruiken
Kennen en toepassen van ontvangstprocedures
De klant adviseren over culinaire methoden
Bereiding van vleesproducten
Weten hoe je een afdeling opzet en ervoor zorgt dat die goed wordt onderhouden
Gebruik en onderhoud van gereedschappen en machines
Vleesverwerkingstechnieken toepassen
De verschillende soorten vlees kennen
Efficiënt werken
Bewakingsinstrumenten gebruiken
De kernpunten van slagersmanagement kennen
Een aan elke klant aangepaste relatie hebben