Gedaan met laden. U bevindt zich op: Viti-viniculteur

Viti-viniculteur

Opleidingsverstrekker

Institut wallon de formation en alternance et des indépendants et petites et moyennes entreprises

Registratienummer

ODB-1001980

Geregistreerd

op: 1 september 2020

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 1.156 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.ifapme.beopent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

1ère année :
Marchés, filières et territoires (48h)
Systèmes vitivinicole et territoire (24h)
Processus viticole (132h)
Bases scientifiques (biologie, écologie, génétique) (24h)
Technologies des équipements (12h)
Viticulteur - mise en oeuvre (96h)
Processus d'élaboration et de conservation des vins (84h)
Bases scientifiques (chimie, biochimie, microbiologie) (24h)
Technologies des équipements (12h)
Vinification, élevage, conditionnement et stockage (48h)
Gestion spécifique exploitation ou pilotage entreprise vitivinicole (20h)
Phytolicence (P2) (20h)

2ème année :
Système vitivinicole et territoire (24h)
Processus viticole (72h)
Bases scientifiques (biologie, écologie, génétique) (12h)
Technologies des équipements (12h)
Viticulture (48h)
Processus d'élaboration et de conservation des vins (132h)
Bases scientifiques (chimie, biochimie, microbiologie) (24h)
Technologies des équipements (12h)
Vinification, élevage, conditionnement et stockage (96h)
Qualité, sécurité et environnement: systèmes de management (24h)
Phytolicence (P2) (40h)
Suivi du projet technique (16h)
Gestion spécifique exploitation ou pilotage entreprise vitivinicole (20h)