Viti-viniculteur
Institut wallon de formation en alternance et des indépendants et petites et moyennes entreprises
ODB-1001980
op: 1 september 2020
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 1.156 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.ifapme.beopent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Inhoud van de opleiding
1ère année :
Marchés, filières et territoires (48h)
Systèmes vitivinicole et territoire (24h)
Processus viticole (132h)
Bases scientifiques (biologie, écologie, génétique) (24h)
Technologies des équipements (12h)
Viticulteur - mise en oeuvre (96h)
Processus d'élaboration et de conservation des vins (84h)
Bases scientifiques (chimie, biochimie, microbiologie) (24h)
Technologies des équipements (12h)
Vinification, élevage, conditionnement et stockage (48h)
Gestion spécifique exploitation ou pilotage entreprise vitivinicole (20h)
Phytolicence (P2) (20h)
2ème année :
Système vitivinicole et territoire (24h)
Processus viticole (72h)
Bases scientifiques (biologie, écologie, génétique) (12h)
Technologies des équipements (12h)
Viticulture (48h)
Processus d'élaboration et de conservation des vins (132h)
Bases scientifiques (chimie, biochimie, microbiologie) (24h)
Technologies des équipements (12h)
Vinification, élevage, conditionnement et stockage (96h)
Qualité, sécurité et environnement: systèmes de management (24h)
Phytolicence (P2) (40h)
Suivi du projet technique (16h)
Gestion spécifique exploitation ou pilotage entreprise vitivinicole (20h)