VLOOT is een rederij gespecialiseerd in het management van schepen die voornamelijk ingezet worden voor opdrachten van de overheid. Zij zet bemande en bedrijfsklare vaartuigen in voor kustwachtpartners zoals politie, leefmilieu, douane,… maar ook reddingsboten, veerboten en schepen voor zeewetenschappelijk onderzoek en hydrografie.

VLOOT is daarnaast ook verantwoordelijk voor het transport van de loodsen van en naar de te beloodsen schepen en voor de vaarwegmarkering op de Schelde en op volle zee.

De veerdiensten vormen een specifieke categorie. Deze vaartuigen zijn operationeel in Oostende, Nieuwpoort, op de Schelde en op het kanaal Gent-Terneuzen.

Met het beheer van de brede vloot aan heel typische vaartuigen (meer dan 40) die ingezet worden langs de kust tot in Vlissingen, in het Scheldegebied en op het kanaal Gent-Terneuzen, beschikt de organisatie over een zeer specifieke kennis over overheidsgerelateerde rederij-activiteiten en scheepsbouw.

VLOOT verankert deze kennis in Vlaanderen door samenwerkingsverbanden met het maritiem onderwijs, waarbij onder meer stages aangeboden worden aan de studenten.

Contactgegevens

Adres

Dienst met Afzonderlijk Beheer Vloot
Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust

Sir Winston Churchillkaai 2, 8400 Oostende

Routeplanner opent in nieuw venster
Telefoon
059 56 63 11
Fax
059 56 63 15

Contactpersonen

Waarnemend algemeen directeur

Aerssens Frank

Waarnemend algemeen directeur

Van Driessche Herman