Gedaan met laden. U bevindt zich op: Personenvervoer

Personenvervoer

De pagina’s Personenvervoer richten zich tot ondernemingen die personenvervoer voor rekening van derden organiseren en ondernemingen, instellingen, verenigingen of overheden die personenvervoer voor eigen rekening organiseren.
Hier vindt u welke documenten u nodig heeft en welke regels u moet volgen.

Beslissingsboom Personenvervoer

Is het niet meteen duidelijk welk soort vervoer u wenst te organiseren en over welke documenten u moet beschikken? Gebruik dan de beslissingsboom om u via enkele eenvoudige vragen naar de juiste pagina te loodsen.

Personenvervoer voor rekening van derden

Personenvervoer met commercieel karakter waarvoor de opdrachtgever en/of de gebruiker betaalt). Dit omvat , en .

Personenvervoer voor eigen rekening

We spreken over vervoer voor eigen rekening als voldaan wordt aan volgende voorwaarden :

  • de vervoersactiviteit vormt voor de natuurlijke persoon of rechtspersoon een niet-winstgevende, niet-commerciële, bijkomende activiteit;
  • de gebruikte voertuigen zijn eigendom van de natuurlijke persoon of rechtspersoon óf staan langdurig ter beschikking (bewijs van aankoop op afbetaling of lease-overeenkomst);
  • de voertuigen worden bestuurd door de natuurlijke persoon of door een personeelslid van de rechtspersoon.

Lees meer over personenvervoer voor eigen rekening.

Wetgeving

Indien u meer gedetailleerde informatie zoekt over de wettelijke bepalingen, raadpleeg dan het overzicht van de wetgeving die in het Vlaamse Gewest van toepassing is.

Vragen?

Indien u na het bekijken van deze webpagina’s nog vragen heeft over personenvervoer, kunt u de pagina met veelgestelde vragen bekijken. Vindt u ook daar het antwoord op uw vraag niet, stel ze dan via het contactpunt van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken(opent in nieuw venster).