Gedaan met laden. U bevindt zich op: Personenvervoer

Personenvervoer

De pagina’s Personenvervoer richten zich tot ondernemers die personenvervoer organiseren en tot wie voor ‘eigen rekening’ rijdt. Wilt u via een vervoerbedrijf leerlingenvervoer voor kinderen van uw school organiseren? Of zou u graag een bedrijfsbus inzetten voor het vervoer van uw personeel? Hier vindt u welke wetgeving van toepassing is, welke regels u hierbij moet volgen en welke documenten u nodig heeft.

Aan de hand van een beslissingsboom(opent in nieuw venster) kunt u gemakkelijk uitmaken tot welke categorie van personenvervoer uw activiteit behoort.

A. Geregeld personenvervoer

Stads- of streekvervoer van personen met een bepaalde regelmaat en op een bepaald traject, waarbij reizigers op- en afstappen aan vooraf bepaalde haltes.

A.1. Geregeld personenvervoer dat voor iedereen toegankelijk is

A.2. Geregeld personenvervoer dat alleen voor een bepaalde categorie reizigers toegankelijk is

Deze vorm van geregeld personenvervoer is ook bekend onder de noemer bijzonder vervoer. Dat vervoer is alleen toegankelijk voor bepaalde groepen reizigers zoals leerlingen, werknemers, sportclubs …

B. Ongeregeld personenvervoer

Er is sprake van ongeregeld vervoer als de klant de bestemming bepaalt en het vervoer niet langs een vast traject of vaste haltes rijdt.

Wetgeving

Besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2002(opent in nieuw venster) betreffende het geregeld vervoer, de bijzondere vormen van geregeld vervoer, het vervoer voor eigen rekening en het ongeregeld vervoer.