Gedaan met laden. U bevindt zich op: Jaarlijkse studiedag ‘Rebels, radicaal of extremist? Basisvorming radicalisering en extremisme’! Vormingen

Jaarlijkse studiedag ‘Rebels, radicaal of extremist? Basisvorming radicalisering en extremisme’!

Jaarlijks vind in het najaar de studiedag ‘Rebels, radicaal of extremist? Basisvorming radicalisering en extremisme’ plaats. Deze wordt georganiseerd door het Agentschap Binnenlands Bestuur met medewerking van het Vlaams platform. Tijdens deze studiedag nemen we de tijd om na te gaan hoe radicaal gedachtengoed tot stand komt, wanneer het problematisch is en wanneer we spreken van extremisme. Bij dit laatste laten we jullie kennis maken met de verschillende vormen die er bestaan en welke hun bijhorende kenmerken zijn.

Ook staan we stil bij de uitdagingen die radicaal gedachtengoed en extremisme in de praktijk teweegbrengen en geven we mee hoe eerstelijnswerkers (lokale besturen, leerkrachten, jeugdwerkers, welzijnswerkers, justitieassistenten,…) op deze uitdagingen kunnen reageren. In de namiddag vinden diverse workshops plaats. Daarnaast is er ruimte tot netwerking. De studiedag richt zich naar alle Vlaamse lokale actoren die bezig zijn met deze thematiek.

De volgende studiedag is gepland op maandag 18 november 2024 in het Belpaire gebouw te Brussel.

Hou zeker de site in het oog om je hierop in te schrijven of registreer je op de nieuwsbrief van ABB(opent in nieuw venster).