Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuw seizoen Factcheckers (VRT) zet digitale inclusie centraal Nieuwsberichten

Nieuw seizoen Factcheckers (VRT) zet digitale inclusie centraal

Nieuwsbericht
9 april 2024

Onder de noemer “Iedereen mee(opent in nieuw venster)” zet de VRT met steun van de Vlaamse overheid in op digitale inclusie. Daarom staat digitale inclusie centraal in het nieuwe seizoen van ‘Factcheckers’.

Zes afleveringen lang zetten de #Factcheckers zich in om in deze gedigitaliseerde wereld feit van fictie te onderscheiden. Zoals we gewoon zijn van Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaat hun wetenschappelijke benadering hand in hand met spanning, emotie en humor.

  • Hoe gemakkelijk trap je in de val van phishing-mails?
  • Hoe groot is de impact van schermtijd?
  • Is het beter om tijdens de les op papier of digitaal notities te nemen?

In ‘Factcheckers’ stapt Britt in de rol van moderator van het sociale mediakanaal van de VRT-nieuwsdienst, maar haar ervaring blijkt niet overeen te stemmen met haar verwachtingen. Verder test ze onder andere haar collega’s op het gebruiken van vreemde USB-sticks en onderzoekt ze de wereld van live-coaches. Benieuwd naar haar bevindingen?

Heb je je ooit afgevraagd of je daadwerkelijk de beloofde internetsnelheid krijgt? Thomas neemt deze vraag serieus en duikt dieper in het onderwerp. Daarnaast onthult hij het ranzige kantje van Telegram en probeert hij zijn collega’s in de val te lokken met phishing-mails. Zullen Britt en Jan hierin trappen?

Van het voorspellen van de Oscar-uitslagen met AI tot het winnen van goud uit oude GSM’s, ook Jan beantwoordt kijkersvragen over digitalisering en helpt feit van fictie te scheiden.

De afleveringen worden uitgezonden vanaf woensdag 10 april om 20:55 uur op VRT 1 en VRT MAX. Meer informatie vind je op de website van de VRT(opent in nieuw venster).